SLIM subsidie voor samenwerkingsverbanden geopend: tot €500.000 per project

Pexels The Coach Space 2977565

SLIM subsidie voor samenwerkingsverbanden geopend: tot €500.000 per project

Samenwerkingsverbanden binnen het mkb kunnen vanaf april tot en met juni subsidie aanvragen voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen van medewerkers. Het moet daarbij gaan om een samenwerking tussen ten minste twee mkb-ondernemingen eventueel aangevuld met een of meer andere organisaties.

Met de SLIM-regeling ontvangen werkgevers een financiële bijdrage om de onderneming door te lichten, loopbaanadviezen voor werknemers te krijgen, een leer-werkomgeving op te zetten, de vaardigheden van het personeel up-to-date te houden of om een bedrijfsschool op te richten. Ook branche- en werknemersverenigingen en onderwijsinstellingen kunnen als hoofdaanvrager subsidie aanvragen, mits zij ten minste twee mkb-bedrijven opnemen in het samenwerkingsverband.

Bijdrage: tot € 200.000 per samenwerkingspartner

De subsidie is 60% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen met een maximum van € 500.000 per samenwerkingsverband en € 200.000 per partner.
Werkt jouw bedrijf of organisatie samen op het gebied van leren en ontwikkelen binnen het mkb? Op het niveau van planvorming of al aan concrete projectplannen? Neem dan contact op met onze SLIM-adviseurs.
Gepubliceerd op 17-04-2020