SLIM-subsidie opnieuw overvraagd

In maart was alweer het 7e moment dat MKB-ers maximaal € 25.000 subsidie konden aanvragen om de leercultuur in hun onderneming te verbeteren. In totaal diende 1.657 ondernemers een aanvraag in. Dit is bijna drie keer zoveel dan waar budget voor is.

Dat de SLIM-regeling een populaire regeling is bleek al eerder. Vanaf de eerste openstelling in 2020 is iedere keer het budget overvraagd. Wel zien we dat statistisch de kans op een toekenning groter wordt. Waar er in de eerste rondes ruim boven de 2.000 aanvragen ingediend werden is dat sinds afgelopen jaar gedaald. Het beschikbare budget per ronde is vrijwel gelijk gebleven waardoor er ongeveer 665 aanvragen per ronde toegekend kunnen worden.

September dit jaar is het wederom mogelijk voor MKB-ers om het leren en ontwikkelen te stimuleren. De verwachting is dan dat de slaagkans even hoog is. Werk je echter samen met andere organisaties om bijvoorbeeld een bedrijfsschool op te starten? Dan is mogelijk een samenwerkingsaanvraag interessant. Hiermee kan in totaal maximaal € 500.000 subsidie verkregen worden.

Wil je hier meer informatie over? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 21-04-2023