RVO: zeker niet alle aanvragen noodregeling SET Covid-19 gehonoreerd

rvo-noodregeling-set-covid-19.jpg

RVO: zeker niet alle aanvragen noodregeling SET Covid-19 gehonoreerd

De Stimuleringsregeling e-health thuis (SET) werd in verband met de coronacrisis onlangs uitgebreid met de noodregeling SET Covid-19.

Aanbieders van zorg of ondersteuning die rond de coronacrisis extra willen inzetten op digitale zorg op afstand voor mensen thuis, konden in aanmerking komen voor de noodregeling. De subsidie bedraagt maximaal € 50.000 per aanvraag.

Subsidieplafond van € 23 miljoen

Vanaf 25 tot 30 maart en – na een tijdelijke aanvraagstop – op 7 april werden er zoveel aanvragen ingediend, dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zich gedwongen zag de mogelijkheid tot het indienen van een aanvraag definitief te sluiten​ in de nacht van 7 op 8 april. Dit in verband met het bereiken van het subsidieplafond van € 23 miljoen.

Nu meldt RVO dat weliswaar alle ingediende aanvragen ook in behandeling zijn genomen, maar dit er zoveel zijn dat zeker niet alle aanvragen gehonoreerd kunnen worden. Uiterlijk 1 mei ontvangen alle indieners een toewijzing of afwijzing, aldus RVO.

Lees verder

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/stimuleringsregeling-ehealth-thuis-set/uitbreiding-set-covid19


Gepubliceerd op 23-04-2020