ROCKET Reloaded 9 oktober open voor het aanvragen van subsidie voor KETs in de sectoren Health, Industrie en Energie

rocket.jpg (1)

ROCKET Reloaded 9 oktober open voor het aanvragen van subsidie voor KETs in de sectoren Health, Industrie en Energie

Het nieuwe subsidieprogramma ROCKET Reloaded is geopend van 9 oktober tot en met 15 november. Dat heeft ontwikkelingsmaatschappij OostNL bekend gemaakt. ROCKET Reloaded, opvolger van het succesvolle Interreg-programma ROCKET, richt zich op innovatie en Key Enabling Technologies binnen de sectoren Health, Energie en Industrie.

Na de ingediende aanvraag volgen een aantal selectierondes en pitchsessie voor finalisten. De uiteindelijke subsidietoekenning wordt eind 2019, begin 2020 verwacht.

Samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap

ROCKET stimuleert de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap in het Duits-Nederlandse grensgebied tussen de Noordzee en Niederrhein om onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie te versterken.

Voor wie is ROCKET Reloaded bestemd?

  • Bedrijven die zich in het zuidelijke deel van het Interreg-grensgebied bevinden, kunnen als leadpartner een aanvraag indienen. De overige partner(s) mogen uit het gehele Interreg-grensgebied afkomstig zijn.

Belangrijke voorwaarden van ROCKET Reloaded:

  • Projectvoorstellen moeten betrekking hebben op een ontwikkeling in de KETs die leidt tot prototypes van nieuwe producten.
  • Projectvoorstellen moeten passen binnen de domeinen Health, Energie en Industrie.
  • Er moet aan beide zijden van de grens minimaal 1 mkb-bedrijf deelnemen aan het project.

Wat heeft ROCKET Reloaded jou te bieden?

  • Versnelling van de ontwikkeling van jouw innovatie en de bijbehorende producten.
  • De grensoverschrijdende samenwerking is een mogelijkheid om het Nederlands-Duitse netwerk van je bedrijf te versterken. Je wordt hier actief bij geholpen door aangesloten Interreg-organisaties.
  • Een project wordt tot maximaal €275.000 gefinancierd. Hiervan is maximaal 60% een publieke bijdrage (subsidie) en minimaal 40% eigen bijdrage.

Is jouw innovatie onderscheidend genoeg om als winnaar uit de pitch te komen? Lees hier ons eerdere bericht of kom rechtstreeks in contact met onze Interreg-specialisten.

Gepubliceerd op 11-09-2019