Regieorgaan SIA komt met regeling voor praktijkgericht onderzoek naar COVID-19 maatregelen

pexels-pixabay-261909.jpg

Regieorgaan SIA komt met regeling voor praktijkgericht onderzoek naar COVID-19 maatregelen

Regieorgaan SIA opent binnenkort de nieuwe regeling 'Praktijkgericht onderzoek Maatregelen COVID-19'. Met deze regeling ondersteunt SIA het praktijkgericht onderzoek naar de invloed van de maatschappelijke maatregelen die worden genomen in het kader van de COVID-19-pandemie op de gezondheid en het welzijn van kwetsbare groepen.
 
Om in aanmerking te komen voor subsidie moet het onderzoek nieuwe inzichten opleveren waarmee de negatieve gevolgen van de COVID-maatregelen op de gezondheid en het welzijn van kwetsbare groepen kunnen verminderen. Dit leidt tot toepasbare adviezen, richtlijnen, strategieën of interventies.
Aanvragen kunnen worden ingediend door een lector bij een hogeschool. Universiteiten en andere hogescholen kunnen optreden als medeaanvrager.
De subsidie bedraagt maximaal € 150.000 per project. Cofinanciering is voor deze regeling niet vereist. Het beschikbare budget is € 600.000.
Naar verwachting opent de regeling in december 2020. Aanvragen kunnen tot en met 14 januari 2021, 14.00 uur worden ingediend.
Gepubliceerd op 10-12-2020