Recreatieve vliegsector nu ook in aanmerking voor TVL-regeling

pexels-pixabay-46148.jpg

Recreatieve vliegsector nu ook in aanmerking voor TVL-regeling

Er is een wijziging van de Regeling subsidie financiering vaste lasten mkb COVID-19 (TVL) gepubliceerd. Concreet wordt de SBI-code 51.10 ‘personenvervoer door de lucht’ toegevoegd aan de bijlage van de subsidieregeling, waardoor ondernemingen uit deze sector alsnog in aanmerking komen voor een subsidie.
De recreatieve sector valt onder de doelgroep van de TVL aangezien ondernemers in deze sector hun inkomsten sterk zien teruglopen als direct gevolg van de kabinetsaanwijzing om 1,5 meter afstand te houden en zoveel mogelijk thuis te blijven, en consumenten daardoor wegblijven. Ondernemers die recreatieve vluchten (pleziervluchten) aanbieden zoals bijvoorbeeld luchtballonvaarders en ondernemers die rondvluchten aanbieden in sportvliegtuigen of helikopters, waren voorheen niet in de TVL opgenomen. Ook deze ondernemers zijn door kabinetsmaatregelen direct getroffen, bijvoorbeeld door de 1,5 meter eis en het verbod op bijeenkomsten.
Om te waarborgen dat alleen ondernemers uit de recreatieve vliegsector aanspraak maken op de regeling wordt een aanvrager die aanvraagt onder de SBI-code 51.10 gevraagd in het aanvraagformulier te verklaren dat de ondernemer recreatieve vluchten aanbiedt. De ondernemer hoeft hiervoor geen extra bewijslast aan te leveren.
Over de regeling
Het doel van de Regeling subsidie financiering vaste lasten mkb COVID-19 is om getroffen mkb-ondernemingen in staat te stellen hun vaste lasten te betalen in verband met de maatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van COVID-19.
Gepubliceerd op 19-08-2020