Partnership Hendriksen Accountants & Adviseurs en Vindsubsidies: optimaal advies financieringsmix

business-handshake-contract.jpg (4)

Partnership Hendriksen Accountants & Adviseurs en Vindsubsidies: optimaal advies financieringsmix

Hendriksen Accountants & Adviseurs en Vindsubsidies zijn een partnership aangegaan op subsidiegebied. Hendriksen, met zeven kantoren in de regio Oost-Nederland, kan haar klanten dankzij de samenwerking een optimale service bieden op het gebied van het aanvragen en managen van subsidies. ,,Onze inbreng op subsidiegebied maakt dat Hendriksen haar klanten voortaan kan adviseren op het gebied van de complete financieringsmix’’, aldus accountmanager Claudi Schröder van Vindsubsidies.

Maximaal rendement
“Wij willen ondernemers helpen met alle thema’s die van belang zijn rondom ‘ondernemerschap’.
Subsidie is één van de belangrijke thema’s die wij perfect kunnen koppelen aan onze andere diensten zoals fiscaal-, juridische en financieringsadvies. Het partnership met Vindsubsidies is dus een waardevolle aanvulling en past uitstekend bij onze strategie” aldus algemeen directeur Gerbert-Jan Hendriksen.

Winst door benutten actuele subsidiekansen
Vindsubsidies werkt vaker samen met accountants en financieel adviseurs om op die manier ondernemers de beste ondersteuning te kunnen bieden. ,,Bedrijven die op het punt staan te investeren, bijvoorbeeld in nieuwsbouw of R&D, of die bezig zijn met innovatieve projecten, willen graag het volledige financiële plaatje rond hebben. Partnerships zoals die met Hendriksen zorgen ervoor dat financiële adviseurs in die behoefte kunnen voorzien. Subsidies en fiscale regelingen blijven vaak onderbelicht omdat hiervoor specifieke vakkennis is vereist. In veel gevallen een gemiste kans, want fiscale korting en subsidies kunnen een bedrijf een flinke financiële impuls geven’’, stelt Schröder. ,,Vaak gaat het om geld waar bedrijven ‘gewoon’ recht op hebben, alleen het aanvragen en managen van subsidietrajecten roept vragen en weerstand op. Het uitbesteden aan een externe deskundige zorgt ervoor dat je als ondernemer winst boekt. Dan worden die bewuste actuele subsidiekansen namelijk wél benut.’’

Laagdrempelig
De samenwerking tussen Hendriksen en Vindsubsidies zal laagdrempelig zijn. Schröder: ,,De adviseurs van Hendriksen blijven het eerste contact voor hun klanten, maar wanneer er advies nodig is op subsidiegebied, schuiven wij aan. Geheel vrijblijvend, één telefoontje is genoeg.’’ In overleg kunnen subsidiezaken worden uitbesteed, maar dit is zeker geen ‘must’. ,,Soms kunnen ondernemers het zelf, of met hulp van hun accountant. Pas wanneer projecten wat uitgebreider zijn, is het verstandig een ervaren subsidieadviseur in te schakelen.’’

Kennis upgrade
Veertig adviseurs van Hendriksen krijgen binnenkort een upgrade van hun subsidiekennis met een uitgebreide training van Vindsubsidies. ,,Zo kunnen zij ook zelf hun klanten beter op de hoogte brengen van actuele subsidiemogelijkheden, eventueel in combinatie met fiscale aftrekregelingen. Het subsidielandschap verandert voortdurend, daar moet je als adviseur op in kunnen springen’’, aldus Schröder.

Gepubliceerd op 31-07-2018