Overijsselse mkb’ers: er is nog budget voor opleidings- en ontwikkeltrajecten voor uw medewerkers!

apprentices-1.jpg (3)

Overijsselse mkb’ers: er is nog budget voor opleidings- en ontwikkeltrajecten voor uw medewerkers!

BLOG – Bent u een mkb-onderneming die is gevestigd in Overijssel, en wilt u investeren in uw werknemers door hen de gelegenheid te bieden opleidingen te volgen en zich verder te ontwikkelen zodat zij duurzaam ingezet kunnen worden? Let dan op, want er is nog steeds budget beschikbaar voor de HRM scholingsregeling MKB van de provincie. Maar het is zaak snel te handelen, want aanvragen worden afgehandeld in volgorde van ontvangst totdat het budget is uitgeput.

Waar is de provincie naar op zoek? De regeling is specifiek gericht op medewerkers tot en met MBO niveau 3 en is daarom bij uitstek interessant voor grote technische mkb-bedrijven met een eigen productiefaciliteit. Let wel, de aanvraag moet betrekking hebben op minimaal acht werknemers die in dienst zijn van de aanvrager.

Op basis van de regeling is subsidie beschikbaar voor het uitvoeren van een HRM-scan en het uitvoeren van maatwerkontwikkeltrajecten. Dit zijn ontwikkelingstrajecten voor medewerkers in dienst bij het bedrijf die zijn gericht op competenties, vaardigheden en kennis met het oog op de snelle technologische ontwikkelingen.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten tot een maximumbedrag van € 20.000. Ook de loonverletkosten van de medewerkers die deelnemen zijn subsidiabel.

Grote drukkerij profiteerde van scholingsregeling
Een grote Overijsselse drukkerij voelde de noodzaak om haar medewerkers de mogelijkheden te bieden zichzelf verder te ontwikkelen. Samen met een onafhankelijk deskundige hebben zij de behoeften onder haar medewerkers in kaart gebracht. Hieruit bleek dat er op diverse niveaus binnen het bedrijf medewerkers zijn met de ambitie om zichzelf verder te ontwikkelen.

Voor haar technisch personeel worden door een extern bureau maatwerk ontwikkeltrajecten opgezet. De inhoud van deze trajecten sluit naadloos aan bij de wensen van de medewerkers van het bedrijf. Voor het traject dat wordt uitgevoerd met medewerkers die maximaal op MBO niveau 3 geschoold zijn, is subsidie toegekend vanuit de HRM scholingsregeling MKB van de provincie Overijssel.

Interesse? Vindsubsidies helpt u graag verder.

 

 

 

Gepubliceerd op 05-07-2017