Overeenstemming over de EU-begroting: eindelijk aan de slag

eu-flags.jpg

Overeenstemming over de EU-begroting: eindelijk aan de slag


De EU-leiders hebben overeenstemming bereikt over de rechtsstaattoets. Daarmee is er ook automatisch een overeenkomst over de EU-begroting en het coronaherstelfonds. "Nu kunnen we beginnen met de wederopbouw van onze economieën", twitterde EU-president Charles Michel donderdag 10 december laat in de avond.

De patstelling over de begroting en het coronafonds was ontstaan doordat Polen en Hongarije tegenstemden. Zij protesteerden tegen de nieuwe rechtsstaatregels die aan de begroting en het fonds werden verbonden. Ook Nederland stemde in met het compromisvoorstel van EU-voorzitter Duitsland waarmee ook Polen en Hongarije dus akkoord gingen.

Aan de slag, blijft op de hoogte!

Het akkoord betekent dat de Europese Commissie nu ook aan de slag kan gaan met de definitieve financieringsprogramma’s voor de komende 7 jaar. Vindsubsidies verwacht dan ook snel meer duidelijkheid over de hernieuwde programma’s vanuit de fondsen ESF, EFRO en Interreg, nieuwe fondsen, Horizon Europe en calls in het kader van de Green Deal.

Het is daarom nu het moment om te onderzoeken welke lokale en regionale ambities aansluiten bij de Europese (beleids)doelstellingen. Vindsubsidies kan daarbij ondersteunen. Wij hebben daarvoor de EU WISE aanpak ontwikkeld. Lees daarover meer op onze EU WISE website.

Vanzelfsprekend houden we onze klanten op de hoogte van al het belangrijke Europese subsidienieuws. Via onze social media-kanalen, maar ook via onze nieuwsbrief.
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gepubliceerd op 11-12-2020