OP-Oost 'Grote R&D-projecten: Algemene Innovatie': meer budget maar later open voor indienen

wachten-op-geld-1.jpg (1)

OP-Oost 'Grote R&D-projecten: Algemene Innovatie': meer budget maar later open voor indienen

NIEUWS  – De Managementautoriteit Oost-Nederland laat weten dat de openstelling 2017 voor Grote R&D-projecten: Algemene Innovatie (3.3) van de Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2017 wordt aangepast.

Dit onderdeel zou van 17 juli tot en met 3 oktober 2017 open staan voor het indienen van aanvragen. De managementautoriteit meldt nu echter dat aanvragen pas vanaf 3 oktober 2017 kunnen worden ingediend. Daarnaast wordt gemeld dat het totale subsidieplafond voor deze openstelling € 14,8 miljoen bedraagt, in plaats van de eerder gepubliceerde € 9,8 miljoen. Wellicht heeft de verhoging te maken met resterend budget uit de vorige ronde.

Grote R&D-samenwerkingsprojecten
Subsidie voor grote R&D-samenwerkingsprojecten kan worden aangevraagd door twee of meer onafhankelijke samenwerkende organisaties. Er moet minimaal één mkb’er betrokken zijn. Het project moet gericht zijn op de uitvoering van gezamenlijke experimentele ontwikkeling of industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling.

De hoogte van de subsidie bedraagt minimaal € 250.000 en maximaal € 2 miljoen per aanvraag, waarbij het subsidiepercentage per subsidieontvanger maximaal 40% van de subsidiabele kosten is.

Gepubliceerd op 07-07-2017