Nog veel geld beschikbaar voor Groningse anderhalve-meter-regeling

pexels-skitterphoto-695-1.jpg

Nog veel geld beschikbaar voor Groningse anderhalve-meter-regeling

Vanaf 1 juli 2020, toen De anderhalve-meter-regeling provincie Groningen 2020 (AMGR) startte, zijn er pas 54 subsidieaanvragen voor de regeling ingediend.

Er is ook pas € 215.000 subsidie verstrekt, terwijl er voor de periode tot en met 31 december 2020 in totaal € 1,5 miljoen te verdelen is. De provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beginnen daarom een promotiecampagne om de regeling beter onder de aandacht te brengen.

Zie ook:
https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuwsartikel/nog-tot-eind-dit-jaar-subsidie-beschikbaar-voor-coronamaatregelen/

Over de regeling
Het doel van regeling is om kleine ondernemingen en maatschappelijke organisaties in de provincie Groningen te ondersteunen bij het herinrichten van hun onderneming/organisatie aan de anderhalve-meter-economie.

Subsidie kan worden aangevraagd voor de kosten van noodzakelijke aanpassingen die door een kleine onderneming of maatschappelijke organisatie vóór de datum van indiening van de subsidieaanvraag zijn gemaakt bij het aanpassen van de onderneming/organisatie aan de anderhalve-meter-economie.

De hoogte van de subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 2500. Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2020 worden ingediend bij het SNN.

Gepubliceerd op 10-11-2020