Nog twee interessante openstellingen voor het mkb binnen Horizon2020

international-2681228_1920.jpg

Nog twee interessante openstellingen voor het mkb binnen Horizon2020


De huidige programmaperiode met Europese subsidies loopt ten eind. Op dit moment zijn er twee interessante openstellingen voor het bedrijfsleven: EIC Accelerator en Fast Track to Innovation, beide gericht op het naar de markt brengen van veelbelovende ideeën en nieuwe producten. De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag, waarvoor flinke bedragen kunnen worden toegekend, is respectievelijk 7 en 27 oktober 2020.


EIC Accelerator: voor scale-ups met internationale groeiambities

EIC Accelerator richt zich vooral op innovatieve scale-ups met internationale groeiambities, met het plan op te schalen en een nieuw product, proces of dienst naar de Europese markt te brengen. Met dit instrument kunnen innovatieve bedrijven maximaal € 2,5 miljoen aan subsidie krijgen en optioneel equity aanvragen.

Fast Track to Innovation: subsidie voor toetreding markt

Fast Track to Innovation (FTI) biedt ondersteuning voor samenwerkingsprojecten die een veelbelovend idee klaar voor de markt maken. Projecten mogen, om in aanmerking te komen voor subsidie betrekking hebben op alle technologische sectoren of toepassingsgebieden binnen de Horizon 2020-onderdelen Leiderschap op het gebied van ontsluitende en industriële technologieën en/of maatschappelijke uitdagingen. De bijdrage kan oplopen tot € 3 miljoen per project. Bij beide subsidies gaat het om omvangrijke Europese mkb-programma’s waarin grote subsidiebijdragen worden uitgekeerd maar waarvoor ook een groot aantal eisen worden gesteld.

Interesse in bovenstaande subsidieprogramma’s of wil je eens worden bijgepraat over Europese subsidies en de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan eens contact met ons op.

Gepubliceerd op 01-09-2020