Nieuwe Utrechtse regeling moet cultuur- en erfgoedinstellingen bij herstart na Coronacrisis

dance-430554_1280.jpg

Nieuwe Utrechtse regeling moet cultuur- en erfgoedinstellingen bij herstart na Coronacrisis

De provincie Utrecht heeft de Opstartregeling voor cultuur- en erfgoedinstellingen in het kader van de Coronacrisis provincie Utrecht (OCECU) gepubliceerd. Doel van deze regeling is ondersteunen van cultuur- en erfgoedinstellingen bij het doorvoeren van praktische en fysieke aanpassingen en het inwinnen van benodigd advies om weer te kunnen functioneren met inachtneming van de maatregelen in het kader van de coronacrisis (de 1,5 metermaatschappij). Er is een budget van € 150.000 beschikbaar.
In aanmerking komen cultuur- en erfgoedinstellingen in de provincie Utrecht.
Subsidie kan worden verstrekt voor:
  • praktische en fysieke aanpassingen die noodzakelijk zijn om te kunnen functioneren in de 1,5 meter samenleving, zoals de aanschaf van een pinautomaat, het invoeren van een reserveringssysteem, het aanbrengen van spatschermen of aanpassen van zalen;
  • advies voor benodigde aanpassingen in de bedrijfsvoering en locatie specifieke oplossingen die noodzakelijk zijn om te kunnen functioneren in de 1,5 meter maatschappij, zoals logistieke aanpassing of een aanzet tot alternatieve programmering, alternatieve invulling van de locatie en nieuwe programmaconcepten;
  • advies bij de inventarisatie van exploitatietekorten als gevolg van coronacrisis en de vertaling naar een aanvraag bij compensatieregelingen (Overbruggingsregeling voor cultuur- en erfgoedinstellingen in het kader van de Coronacrisis provincie Utrecht en anderszins, fondsen en gemeente).
De subsidie kan worden verstrekt voor kosten die zijn gemaakt in de periode vanaf 15 maart 2020.
De subsidie bedraagt minimaal € 1000 en maximaal € 3000 per aanvraag. Per cultuur- of erfgoedorganisatie mag één aanvraag worden ingediend.

Aanvragen kunnen van 15 augustus tot 1 oktober 2020 worden ingediend bij de provincie Utrecht. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Gepubliceerd op 30-07-2020