Nieuwe oproepen European Urban Initiative

Helaas lopen steden vaak achter in het kader van duurzame ontwikkeling en het aanpakken van uitdagingen. In de komende jaren is er vanuit Europa maar liefst € 450 miljoen beschikbaar om hiermee aan de slag te gaan.

Om stappen te zetten heeft European Urban Initiative twee oproepen geopend om subsidie aan te vragen. Het gaat hierbij om de oproepen 'City-to-City Exchanges' en 'Peer Review - Cities Under Review'.

Binnen de Peer Review - Cities Under Review kunnen steden subsidie krijgen voor het benchmarken van hun strategieën voor duurzame ontwikkeling ten opzichte van andere steden. Met de benchmark kunnen zij vervolgens aan de slag met het verbeteren van het ontwerp en de implementatie. Aanvragen kan tot 29 mei 2023.

De tweede oproep 'City-to-City Exchanges' is langer geopend tot 17 november 2023. Hierbinnen kunnen steden kennis uitwisselen zodat zij van elkaar kunnen leren om uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling beter aan te pakken.

Het moet in beide gevallen gaan om steden met minder dan 500.000 inwoners. Alle aanvragers moeten blijk geven van hun interesse in geïntegreerde, plaatsgebonden benaderingen van duurzame stedelijke ontwikkeling, of hun betrokkenheid bij de implementatie van strategieën voor duurzame stedelijke ontwikkeling.

Wil je hulp bij het aanvragen van deze subsidies? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 24-04-2023