Nieuwe Friese regeling voor recreatie- en toerismesector in coronatijd

building-5214858_1280.jpg

Nieuwe Friese regeling voor recreatie- en toerismesector in coronatijd

Ondernemers in de Friese recreatie- en toerismesector kunnen binnenkort steun krijgen uit een nieuwe regeling, waarmee de provincie Fryslân tot € 1500 subsidie kan geven voor aanpassingen die bedrijven moeten realiseren voor de anderhalvemetereconomie.

Er is € 1 miljoen beschikbaar voor de regeling, waar Provinciale Staten op 24 juni nog wel een besluit over moeten nemen. Het is de bedoeling om de regeling zo snel mogelijk klaar te hebben, zodat ondernemers daadwerkelijk aanvragen kunnen gaan indienen.

De anderhalvemeterregeling is volgens de provincie de belangrijkste maatregel uit het dinsdag gepresenteerde Corona Actieplan Gastvrij Fryslân. "De provincie wil zoveel mogelijk bedrijven in deze voor Fryslân zo belangrijke sector helpen om te voldoen aan nieuwe eisen", aldus gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

Een combinatie van meer toeristische activiteiten buiten het hoogseizoen en extra marketing vormt een tweede speerpunt uit het Actieplan. De acties zijn een aanvulling op regelingen die de rijksoverheid voor het bedrijfsleven heeft getroffen.

Al met al komt er via het Actieplan zo'n € 1,5 miljoen steun beschikbaar. Maar de sector kan daarnaast ook een beroep doen op een ander initiatief van de provincie Fryslân: het herstelpakket 'Lok op 1: No en Moarn'. Provinciale Staten moeten op 24 juni dus nog wel instemmen met een deel van de financiering.

Gepubliceerd op 09-06-2020