Nieuwe Duurzame inzetbaarheid subsidie voor bedrijven

Ondernemers willen hun personeelsbestand duurzaam inzetbaar houden. Hier zitten vaak hoge kosten aan verbonden. Tot en met 2019 konden bedrijven hiervoor ESF-subsidie aanvragen. Sinds die tijd is er veel vraag geweest naar een vervolg hierop, dat lijkt er nu te komen!

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een internetconsultatie gehouden met betrekking tot een geplande verruiming van de tijdelijke Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU). Tot op heden konden voor de MDIEU regeling enkel samenwerkingsverbanden binnen sectoren in aanmerking komen.

In het gewijzigde voorstel kunnen vanaf september 2023 individuele bedrijven minimaal € 75.000 subsidie aanvragen. Dit is bedoeld om werknemers gezond hun pensioen te laten halen of vervroegd te laten uittreden. Hierbij kan gedacht worden aan een nieuwe aanpak om zware werkomstandigheden te verlichten, slimmer roosteren bij nachtwerk of financiële adviesgesprekken. Daarnaast is er tijdelijk subsidie beschikbaar om werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen.

Wil je hulp bij het aanvragen van de MDIEU? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 24-03-2023