Nevencodes toegevoegd aan de TOGS-regeling

photo-of-man-using-laptop-4050447.jpg

Nevencodes toegevoegd aan de TOGS-regeling

Vanaf 29 april 2020 kunnen ondernemers ook aanspraak maken op de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) met één van hun geregistreerde nevenactiviteiten. Tot nu toe kon dit alleen op basis van de hoofdactiviteit.

Dit besluit geldt met terugwerkende kracht vanaf de openstelling van de regeling, en geldt dus voor iedereen die op 15 maart die nevencodes had geregistreerd.

Diverse partijen hebben het signaal over de SBI-code problematiek, in combinatie met de hoofdactiviteit, aangegeven bij het ministerie ven Economische Zaken en Klimaat (EZK). Dit signaal is erkend met deze wijziging als gevolg, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Nevenactiviteit

Naast de hoofdactiviteit staan er maximaal twee nevencodes op een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Bijvoorbeeld een modeontwerper met als hoofdactiviteit 'industrieel en productontwerp'. De code die bij deze hoofdactiviteit hoort, valt niet onder de regeling. Maar de ontwerper verkoopt zijn kleding ook in zijn winkel met de nevencode die staat voor 'retail'. Met deze nevenactiviteit komt hij wel in aanmerking voor de regeling.

Al een aanvraag gedaan?

Heeft men onlangs aangevraagd met een SBI-code van de nevenactiviteit, dan heeft men mogelijk een afwijzing ontvangen van RVO. Als de SBI-code een nevenactiviteitcode is die in aanmerking komt, dan hoeft men niets te doen. RVO neemt de aanvraag binnen enkele dagen in behandeling.

Gepubliceerd op 28-04-2020