MIT volgende week open, ligt uw aanvraag al klaar?

mit-april-17-1.jpg (1)

MIT volgende week open, ligt uw aanvraag al klaar?

NIEUWS - Over minder dan een week, dinsdag 11 april, opent de aantrekkelijke MIT-subsidie. Menig mkb’er zit in de startblokken om met zijn aanvraag aanspraak te maken op geld uit de miljoenenpot van de regeling Mkb innovatiestimulering Topsectoren, zoals de regeling voluit heet.

Er is dit jaar ruim €55 miljoen te verdelen onder innovatieve mkb’ers die voor hun innovatieproject samenwerken met andere bedrijven of kennisinstellingen. Volgende week gaan de eerste onderdelen open: Haalbaarheidsprojecten, Innovatie-adviesprojecten, Netwerkactiviteiten, Innovatiemakelaars en Kennisvouchers. In juli volgt de openstelling van het populaire onderdeel R&D-samenwerkingsprojecten.

Wees niet te laat met uw aanvraag, de geschiedenis leert dat de openstelling van Haalbaarheidsprojecten (tot €25.000 subsidie per project) vaak binnen enkele dagen overtekend is en weer sluit. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.-

Mkb-vriendelijk
Uit een evaluatie van de MIT, die recentelijk is gepubliceerd, bleek dat het afgelopen jaar ongeveer 4000 mkb-bedrijven gebruik hebben gemaakt van de MIT. Gezamenlijk hebben zij voor bijna €400 miljoen geïnvesteerd in innovatie. De regeling staat bekend als efficient en doelmatig, en  in tegenstelling tot veel andere subsidies staat het subsidiebedrag in verhouding met de administratieve lasten. Dit maakt de MIT tot een mkb-vriendelijke rekening.

Dient u volgende week ook in?
Doe dit dan zo vroeg mogelijk. Zorg dat uw aanvraag compleet is en duidelijk verwoordt waarom een haalbaarheidsproject voor uw innovatieve ontwikkeling gerechtvaardigd is. Neem hierbij ook het economische en commerciële aspect mee van de toekomstige activiteiten waarop de haalbaarheidsstudie betrekking heeft.

Subsidie voor advies
Wanneer u nog advies of externe kennis kunt gebruiken voor uw R&D-ideeën en projecten, kunt u vanaf dinsdag ook subsidie aanvragen voor de advies-onderdelen. Zo kan ondersteuning van een Innovatiemakelaar u €10.000 opleveren en een Kennisvoucher €3750.

Hulp nodig bij uw aanvraag voor R&D-samenwerkingsprojecten?
Het onderdeel R&D-samenwerkingsprojecten opent 3 juli. Wanneer uw project in aanmerking komt voor MIT, kan dit u en uw partners tot €200.000 per project opleveren. Per deelnemer is het maximale bedrag een ton. Projectenaanvragen worden op grond van kwaliteit beoordeeld, zorg dus dat u goed beslagen ten ijs komt.

Lees ook onze blogs:
Populaire Topsectorensubsidie MIT weer van start, wat is er al bekend?
Meer informatie over openstellingen en wijzigingen MIT 2017
De MIT-subsidie gaf ons meer ruimte om te innoveren en het laatste zetje in de rug om ons project uit te voeren’’

 

 

Gepubliceerd op 05-04-2017