Maak kennis met Tom Platenkamp – Accountmanager digitale diensten

Het gezicht achter de digitale diensten. Binnen onze digitale diensten afdeling werken een aantal accountmanagers waarmee je wellicht al eens contact hebt gehad. Zij helpen je namelijk met allerlei service gerichte vragen. In deze editie maken we kennis met Tom Platenkamp.

Tom, stel je eens voor:
Ik ben Tom Platenkamp, 32 jaar oud en woonachtig in Langeveen. Sinds begin 2020 ben ik werkzaam bij Vindsubsidies als accountmanager voor de digitale diensten. Hier hou ik mij voornamelijk bezig met het product Vindsubsidies.nl, oftewel de grootste subsidiedatabase van Nederland. In mijn functie heb ik nauw contact met klanten. Dit zijn o.a. gemeenten, overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen en subsidieadviesbureaus. Ik help hen veelal bij het zoeken naar subsidies, leid ze naar subsidiemogelijkheden en beantwoord vragen hoe ze daarop kunnen acteren.

In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met hardlopen, af en toe mountainbiken en de meeste tijd ben ik bezig met zelf voetballen of training geven. Daarnaast vind ik het heel gezellig om met familie en vrienden samen te zijn.

Wat is jouw achtergrond?

Voordat ik bij Vindsubsidies kwam werken heb ik in de accountancy gewerkt. Echter zocht ik iets dynamischer met veel afwisseling. Dat heb ik kunnen vinden bij Vindsubsidies. Bij het werken met subsidies komt veel procesmatig werken, dat is bij accountancy niet anders. Andere overeenkomstigheden zijn vooral cijfermatigheid en het controleren.

De interne cultuur bij Vindsubsidies sprak mij namelijk aan: heel nuchter en typisch Twents. Ik werk dan ook vaak vanuit onze vestiging in Enschede, al kom ik ook regelmatig in Deventer of Utrecht. Wat voor mij ook zeker een meerwaarde is, is dat er veel leeftijdsgenoten werken en dat we snel kunnen schakelen met de collega’s onderling. Tevens de flexibiliteit binnen het bedrijf vormt een prettige balans tussen werk en privé.

Wat houdt jouw functie precies in?

Het voornaamste waar ik me mee bezig hou is het onderhouden van de relatie met de klant. Wij willen erg graag weten wat er bij de klant speelt, hoe we ze het beste kunnen ondersteunen en daarin mee denken. Vooral in gesprek blijven is een belangrijke taak.

Op het moment dat een klant de database bij ons afneemt kijken we altijd op welke manier deze het beste ingezet kan worden en hoe het in de organisatie wordt aangepakt. Op die manier willen we een extra meerwaarde leveren.

Tom Platenkamp In Actie

Hoe ziet een werkweek voor jou eruit?

Op maandag start ik altijd met het kijken of er in het weekend nog vragen zijn binnen gekomen van klanten, daarna heb ik een verkoopoverleg met mijn teamleider. Op dinsdag en donderdag ben ik meestal onderweg naar klanten. De overige momenten in de week hou ik mij vooral bezig met het geven van demo’s, geven van trainingen over het gebruik van de database, opmaken van overeenkomsten en het ondersteunen van klanten bij het inloggen of zoekgerichte vragen. Maar als ik tussendoor een rondje wil gaan hardlopen dan is daar ook alle vrijheid voor!

Voor mijn collega’s ben ik ook nog het aanspreekpunt voor Salesforce en daarnaast mag ik samen met Evelien Rottink personeelsuitjes organiseren voor de locatie Enschede.

Waarvoor kunnen database gebruikers bij jou terecht?

Ik kan ondersteuning bieden wanneer gebruikers niet kunnen inloggen of wanneer het niet lukt om een nieuwe gebruiker toe te voegen. Ook krijgen we wel eens vragen of we mee kunnen kijken bij een zoekopdracht. Dan helpen we met name bij het juist invullen van de verschillende filters. Soms krijgen we ook de vraag waarom een bepaalde regeling er niet instaat. Dan schakel ik onze researchers in om hier samen naar te kijken. Als de vragen verder gaan over bijvoorbeeld bepaalde criteria van een subsidieregeling dan breng ik de gebruiker in contact met onze consultants.

Heb je tips voor de gebruikers van de database?

Je kunt heel makkelijk regelingen en alerts opslaan. Zo weet je zeker dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen van regelingen die voor jou interessant zijn. Het kan ook handig zijn om mappen aan te maken van zoekopdrachten die je hebt uitgevoerd. Zo hoef je deze niet iedere keer opnieuw in te vullen. Daarnaast bevat de database ook een deelknop om nieuwsberichten en regelingen te delen met je collega’s, zo zijn zij ook op de hoogte van het laatste subsidienieuws!

Tevens mag ik nog een tip van de sluier geven dat binnenkort het design van onze database gaat wijzigen. We gaan er voor zorgen dat de look & feel moderner wordt waardoor de gebruikers beter overzicht kunnen houden en de filters makkelijker gebruikt kunnen worden!

Tom Platenkamp

Contact opnemen met Tom

Ik help je graag verder op weg om grenzen te verleggen.
Hiervoor kun je mij bereiken via:

Gepubliceerd op 12-04-2023