Kennisuitwisseling tussen gemeente en hogescholen

Regelmatig vindt er kennis uitwisseling plaats tussen provincies, waterschappen, gemeenten in samenwerking met hogescholen. Via RAAK-publiek kan er maximaal € 300.000 subsidie aangevraagd worden voor een gezamenlijk onderzoeksproject.

Binnen het onderzoeksproject dient er kennisuitwisseling plaats tussen de professionals uit het publieke werkveld en de studenten van de hogeschool. In de praktijk ziet men steeds vaker dat publieke organisaties voor projecten de frisse blik en kennis inroepen van studenten. Met deze subsidieregeling worden de kansen nog groter en wordt er ruimte gecreëerd voor praktische innovaties die direct aansluiten op de dienstverlening van de publieke organisaties.

Het project moet een samenwerking zijn tussen minimaal één hogeschool en minimaal twee publieke organisaties. Het is ook mogelijk om private partijen toe te voegen. De aanvraag moet wel ingediend worden door de hogeschool. Het subsidiepercentage is 50% en de cofinanciering kan zowel in cash als in kind doormiddel van uren en natura. Het is mogelijk om aanvragen in te dienen tot 20 juni.

Wil je hulp bij het aanvragen van RAAK-publiek? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 20-04-2023