Kabinet trekt € 210 miljoen extra uit voor ondersteuning scholen en mbo-instellingen

mbo-onderwijzer.jpg

Kabinet trekt € 210 miljoen extra uit voor ondersteuning scholen en mbo-instellingen


Het kabinet investeert € 210 miljoen extra in mbo-instellingen om hulp te kunnen inschakelen in deze coronatijd. Met dit geld mogen mbo-scholen extra bevoegd -en ondersteunend personeel inzetten en meer gastlessen mogelijk maken, bijvoorbeeld op het gebied van sport, techniek en cultuur. Een goede oplossing in tijden van personeelstekorten waardoor ook vervanging lastig is te vinden.

Mbo-instellingen combineren vaker fysiek en afstandsonderwijs, dit kan veel van de organisatie vergen. Klachten of ziekte onder het personeel leiden tot meer onregelmatigheden en zelfs lesuitval. Vooral voor kwetsbare studenten kan dit negatief uitpakken. Vanwege personeelstekorten is vervanging van docenten niet altijd makkelijk te vinden. Gebruikmaken van bijvoorbeeld regionale vervangingspools kan een oplossing zijn. Daarnaast draagt de inzet van meer ondersteunend personeel bij aan de handhaving van de coronaregels op het gebied van schoonmaak of toezicht. Om dit te bekostigen komen mbo-instellingen in aanmerking voor financiële tegemoetkoming. Deze middelen komen per januari 2021 beschikbaar.

Eerder trok het kabinet al € 282 miljoen uit om leerachterstanden in te lopen, bijvoorbeeld door extra bijlessen en zomerscholen. Van die regeling is goed gebruikgemaakt door scholen.

Op de hoogte blijven van de subsidie voor extra personeel in 2021?

Team Onderwijs van Vindsubsidies is al tientallen jaren een bekende subsidiepartner voor mbo-scholen. Onze consultants werken, deels gedetacheerd, voor diverse mbo-scholen en ROC's. Voor een breed scala aan projecten is succesvol subsidie verworven. Zij maken graag geheel vrijblijvend kennis om te bespreken wat zij voor uw mbo-organisatie kunnen betekenen. Misschien wil uw school volgend jaar ook gebruik maken van subsidie voor extra personeel, aansluiting op de routekaart Leven Lang Ontwikkelen, onderwijsinnovatie of samenwerkingsprojecten (RIF). Vindsubsidies praat u graag bij over actuele subsidiemogelijkheden en voorwaarden.

Gepubliceerd op 23-11-2020