Jouw IT-projecten te klein om subsidie aan te vragen? Nee hoor!

blog-it-april.jpg (1)

Een veel voorkomend probleem bij IT-bedrijven: veel kleine projecten waarvoor stuk voor stuk geen subsidie aan te vragen is. Tenminste dat denk je misschien. Door slimmer om te gaan met deze projecten kun je wel een vergoeding, zoals de WBSO, krijgen voor de uren en kosten die je in deze projecten steekt.

,,Het vergt specialistische kennis maar het is vaak mogelijk te zoeken naar de gemene deler in afzonderlijke IT-projecten. Zo kan het zo zijn dat voor meerdere projecten rond het ontwikkelen van een nieuwe programmatuur, één aspect hetzelfde is. Het is niet eenvoudig deze te vinden, maar daar kunnen gespecialiseerde adviseurs bij helpen’’, zegt IT-consultant Barkev Nazarian van Vindsubsidies.

WBSO subsidie voor IT projecten

Nazarian komt geregeld bij IT-bedrijven die graag gebruik willen maken van WBSO subsidie voor ontwikkelprojecten, maar denken niet in aanmerking te komen. ,,Ze twijfelen daarbij of ze dus wel innovatief genoeg zijn, omdat ze niet met een groot baanbrekend project bezig zijn. Onzin. Innovatie is niet altijd afhankelijk van de omvang van het project, maar zit in de mate van technologische nieuwheid. Die vind je ook in kleinere projecten en de gemene deler daarin’’, aldus Nazarian.

IT bedrijven dragen bij aan innovatie

Nazarian vindt het belangrijk deze IT-bedrijven te bereiken en hen te helpen gebruik te maken van innovatiesubsidies zoals de WBSO. ,,Ook deze bedrijven dragen met R&D bij aan innovatie. Zij zijn net zo gekwalificeerd voor een vergoeding van 32% voor loon- en materiaalkosten, net als andere innovatieve ondernemers.’’

Voordelen van een grote WBSO IT aanvraag voor meerdere projecten

Hoewel het vinden van een gemene deler een complex werkje is, wordt de subsidieadministratie juist eenvoudiger. ,,Het opzetten van de administratie kost even wat tijd, maar zodra deze is ingericht, wordt het bijhouden van uren en kosten alleen maar gemakkelijker. Alle gegevens kunnen in één project worden ondergebracht, in plaats van in elf verschillende.’’

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw kleinere innovatieprojecten?

Wij komen graag een keer langs om met jou te bekijken hoe jij toch gebruik kunt maken van beschikbare subsidies.

Gepubliceerd op 24-09-2021