Interreg-project Digipro van start: € 6,6 miljoen voor digitale transformatie mkb

digipro-1.png (1)

Interreg-project Digipro van start: € 6,6 miljoen voor digitale transformatie mkb

NIEUWS - Het Nederlands-Duitse Interreg-project Digipro is officieel gestart. Vanuit het project is € 6,6 miljoen subsidie beschikbaar om innovatieve mkb’ers in een deel van het Nederlands-Duitse grensgebied te ondersteunen bij de digitale transformatie van producten, productieprocessen en bedrijfsmodellen.

Het projectgebied betreft Gelderland, Limburg, Oost-Brabant en een deel van Noord-Rijn Westfalen. In aanmerking voor ondersteuning komen mkb-bedrijven uit het projectgebied, die samenwerken met partners die uit het complete gebied van het bovenliggende programma Interreg VA Nederland-Duitsland mogen komen.

Van concept- tot aan prototype-ontwikkeling
Bedrijven ontvangen via Digipro begeleiding bij de ontwikkeling van intelligente producten, processen en modellen. Hierbij worden vijf modules onderscheiden, die lopen van de oriëntatiefase tot conceptontwikkeling en uiteindelijk de bouw van prototypen.

De vijf modules zijn:

  • module 1: oriënterende gesprekken;
  • module 2: verdiepende gesprekken;
  • module 3: conceptontwikkeling. De subsidie vanuit deze module bedraagt 50% van de subsidiabele kosten die maximaal € 5000 kunnen bedragen. De maximale subsidie vanuit deze module is dus € 2500;
  • module 4: haalbaarheidsstudies. De subsidie vanuit deze module bedraagt 40% van de subsidiabele kosten die maximaal € 20.000 kunnen bedragen. De maximale subsidie vanuit deze module is dus maximaal € 8000;
  • module 5: bouw van prototypen, processen en modellen. De subsidie vanuit deze module bedraagt 40% van de subsidiabele kosten die maximaal € 120.000 kunnen bedragen. De maximale subsidie vanuit deze module is dus € 48.000.

Oost NL is leadpartner van Digipro en werkt intensief samen met de volgende projectpartners: Huis van de Brabantse Kempen, LIOF, stichting Regionaal Centrum voor Technologie Gelderland, IHK Niederrhein, MCC, GEMIT en Euregio Rijn-Waal.

Meer interessante Interreg-projecten
Bent u een ondernemer die bijdraagt aan de euregionale economie? Dan hebt u wellicht een plan of idee dat past binnen Digipro of één van de andere actuele Interreg-projecten. Vanuit deze projecten is geld beschikbaar voor grensoverschrijdende activiteiten van ondernemers binnen de verschillende EU-regio’s. U hoeft dan niet aan te vragen bij één van de grote complexe Interreg-programma’s, maar kunt wel, op een veel laagdrempeliger manier, toch Interreg-subsidie ontvangen.

Geïnteresseerd? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze Interreg-specialisten.

Gepubliceerd op 03-10-2017