Interreg NWE open voor kleinschalige projecten

Tot 12 juli kan er binnen Interreg Noordwest-Europa subsidie aangevraagd worden voor projecten met een begroting van maximaal € 800.000. Dit type projecten hebben een beperkte reikwijdte, omvang en duur. Hierdoor zijn deze projecten voor organisaties een eenvoudig en meer toegankelijke manier om voor het eerst met Interreg of een subsidie in aanraking te komen. Tevens biedt het ook de mogelijkheid als opstap om later door te gaan als een “groot” project.

Binnen kleine projecten kunnen organisaties aan de slag met onderwerpen als energietransitie, circulaire economie, innovatie, klimaat en inclusieve samenleving. Het resultaat van het project moet leiden tot een gezamenlijke strategie of actie, pilot oplossingen of bewustmakingsoutputs.

Aanvragen kunnen gedaan worden door samenwerkingsverbanden bestaande uit minimaal drie partijen uit drie verschillende landen uit Noordwest-Europa. Het subsidiepercentage voor dit type projecten is 60%. Hiermee komt het maximale subsidiebedrag uit op € 480.000. Daarnaast mag er tot € 6.000 aan kosten meegenomen worden voor de voorbereiding van een aanvraag.

Wil je hulp bij het aanvragen van de Interreg NWE? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 25-03-2023