Groningse regeling voor aanpassingen anderhalvemetereconomie start 1 juli

mask-5246910_1280.jpg

Groningse regeling voor aanpassingen anderhalvemetereconomie start 1 juli

De subsidieregeling van de provincie Groningen voor het inrichten van bedrijven en instellingen aan de anderhalvemetereconomie gaat 1 juli 2020 van start.

Bedrijven en instellingen met minder dan vijftig werknemers kunnen op basis van de al aangekondigde regeling subsidie aanvragen voor de gemaakte kosten. Denk bijvoorbeeld aan bewegwijzering, desinfecteringspompen, spatschermen of een digitaal reserveringssysteem. De provincie trekt in totaal € 1,5 miljoen uit voor de ondersteuning van kleine ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren, zoals de detailhandel, de vrijetijdssector, de vervoerssector en culturele instellingen.

De provincie vergoedt de helft van de kosten om bijvoorbeeld een winkel, restaurant of sportschool aan te passen aan de coronamaatregelen. De subsidie bedraagt minimaal € 500 en maximaal € 2500. Dat betekent dat de investering in de coronamaatregelen minimaal € 1000 moet bedragen. Niet alle winkels komen voor subsidie in aanmerking. Supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en webshops kunnen geen subsidieaanvraag indienen, omdat zij tijdens de coronapandemie juist meer omzet hadden.

De nog te publiceren subsidieregeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Een aanvraag indienen is mogelijk vanaf 1 juli via de website van het SNN.

Zie ook:
https://www.snn.nl/nieuws/groningen-ondersteunt-kleine-bedrijven-voor-aanpassingen-15-metereconomie

Gepubliceerd op 25-06-2020