Gooi uw afgewezen MIT-aanvraag niet in de prullenmand, ga voor de herkansing!

prullenmand-1.png (1)

Gooi uw afgewezen MIT-aanvraag niet in de prullenmand, ga voor de herkansing!

BLOG - Samenwerkende mkb'ers met een R&D-project kunnen tot en met 7 september nog MIT-subsidie aanvragen, goed voor een subsidiebijdrage tot € 200.000. De regeling Mkb Innovatiestimulering Regio & Topsectoren (MIT) is al jaren een populaire subsidie. Honderden samenwerkende bedrijven hebben er met succes gebruik van gemaakt. Maar voor een veelvoud daarvan mislukte de deelname aan het programma. Zij konden fluiten naar hun centen. De mooie innovatie ligt misschien nog steeds op de plank. Wellicht heeft u ook ooit een aanvraag ingediend, en werd deze afgewezen. Geef niet op, een herkansing is in veel gevallen de moeite waard!

Vindsubsidies komt het vaak tegen in de praktijk. Ondernemers met een prachtig innovatief project en krachtige partners, maar met een afwijzing van de subsidieverstrekker in de mailbox. Dat frustreert enorm! Een aanvraag schrijven kost tijd en moeite. Het levert veel ergernis op, wanneer dit voor niets is geweest. Vaak zijn deze ondernemers er dan ook hélemaal klaar mee, en halen ze hun aanvraag het liefst door de papierversnipperaar. Niet doen! Soms is het aanscherpen van de business case of wat extra aandacht voor de financiële onderbouwing voldoende om uw aanvraag in een volgende ronde wel langs de voorwaarden van de subsidieverstrekker te krijgen. En zo niet, zijn er misschien andere opties. Welke?

Kritisch zijn bij herindiening
Het herindienen van subsidieaanvragen is niet ongebruikelijk. Wij ondersteunen onze klanten hier dikwijls bij, voor verschillende financieringsprogramma’s. Wel moet er kritisch worden gekeken op welke punten een project in eerste instantie niet is gehonoreerd. Lag dit aan de inhoud van het project? Waren er twijfels over de samenwerkingspartner, of de afspraken in de samenwerkingsovereenkomst? Of zijn de business case of financiële verantwoording onvoldoende overtuigend? Deze laatste gebreken zijn soms, al dan niet met deskundige hulp, te verbeteren waardoor u in een nieuwe ronde misschien wel kans maakt. Wij kunnen u daarbij helpen, zodat u uw eerder afgekeurde project wellicht nog een herkansing kunt geven binnen de huidige openstelling van de MIT R&D-samenwerkingsprojecten.

En lukt het ook dan niet om de gewenste subsidie binnen te halen? Dan zijn er nog alternatieve opties, dus ‘gooi’ uw aanvraag niet meteen in de prullenmand na een afwijzing. Ga er nog even mee aan de slag!

Aanvraag ‘omschrijven’ voor andere subsidies
Er zijn alternatieve subsidieprogramma’s voor uw afgewezen MIT-aanvraag. Deze liggen bijvoorbeeld in de diverse provinciale programma’s, zoals de regeling Versneller Innovatie Ambitie (VIA) in Noord-Nederland en in Overijssel kan voor energieprojecten worden gekeken naar Duurzame Energieopwekking Overijssel en of Haalbaarheidsstudies nieuwe energie. In Zuid-Nederland is Limburgmakers een goed alternatief. Ook het ontwikkelen van uw project binnen een ander MIT-onderdeel kan een optie zijn. Wij brengen deze alternatieven graag voor u in kaart.

Vindsubsidies Teamleider NL Tim Lage Venterink

Gepubliceerd op 01-08-2017