Geen MIT-subsidie voor uw haalbaarheidsproject? Denk eens aan een innovatievoucher!

microscope-1.jpg (1)

Geen MIT-subsidie voor uw haalbaarheidsproject? Denk eens aan een innovatievoucher!

BLOG - Mkb’ers opgelet! Bent u bezig met de uitvoering van een haalbaarheidsproject ten behoeve van een innovatie en heeft u geen aanvraag ingediend op basis van de MIT-regeling van de provincie Overijssel? Dan kunt u wellicht gebruik maken van de Subsidieregeling innovatievouchers van de provincie Overijssel.

Het project moet wel degelijk een link hebben met Overijssel maar is niet enkel en alleen interessant voor Overijsselse ondernemers. Ondernemers buiten Overijssel die voor deze regeling in aanmerking willen komen, kunnen de activiteit namelijk laten uitvoeren door een open innovatiefaciliteit, kennisinstelling, onderwijsinstelling of een groot bedrijf met R&D faciliteiten gevestigd in Overijssel.

De hoogte van de subsidie verschilt wel als de ondernemer zich binnen of buiten de provinciegrenzen bevindt. Dat zit als volgt:

  • als de aanvrager gevestigd is in Overijssel en de activiteiten worden uitgevoerd door een open innovatiefaciliteit, kennisinstelling, onderwijsinstelling of groot bedrijf met R&D faciliteiten gevestigd in Overijssel dan is de subsidie maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000 per aanvrager;
  • als de aanvrager gevestigd is in Overijssel en de activiteiten worden uitgevoerd door een open innovatiefaciliteit, kennisinstelling, onderwijsinstelling of groot bedrijf met R&D faciliteiten gevestigd buiten Overijssel dan is de subsidie maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 7500 per aanvrager;
  • als de aanvrager gevestigd is buiten Overijssel dan is de subsidie 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 7500 per aanvrager.

De provincie Overijssel stelt voor 2017 een budget van € 300.000 beschikbaar voor de innovatievouchers waarvan:

  • € 225.000 voor mkb-ondernemingen met een vestiging in Overijssel; en
  • € 75.000 voor mkb’ers gevestigd buiten Overijssel.


Interesse
Heeft u interesse in deze subsidie en/of in andere subsidiemogelijkheden voor uw project? Wij spotten niet alleen de grote regelingen, maar ook de kleinere. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gepubliceerd op 31-08-2017