Flevoland heropent regeling voor COVID-19 maatregelen gastvrijheidssector

pexels-lawrence-suzara-1581554.jpg

Flevoland heropent regeling voor COVID-19 maatregelen gastvrijheidssector

De provincie Flevoland heeft de Nadere regels subsidiëring COVID-19 maatregelen Flevolandse ondernemingen gastvrijheidssector (COVIDFOG) gewijzigd en opnieuw opengesteld.

De regeling was eigenlijk al met ingang van 15 augustus 2020 gesloten, maar wordt nu met terugwerkende kracht vanaf 15 augustus 2020 opnieuw opengesteld voor het indienen van subsidieaanvragen. Dit omdat de COVID-19 maatregelen nog altijd voortduren, aldus de provincie.

De verlengde openstelling loopt tot en met 30 november 2020. Tegelijk met het verlengen van de openstelling is de regeling ook op enkele punten aangepast/verduidelijkt.

Over de regeling
Het doel van de regeling is Flevolandse mkb-ondernemingen uit de gastvrijheidssector te ondersteunen bij het herinrichten van hun onderneming aan de anderhalvemetereconomie, zodat zij op een verantwoorde wijze de bedrijfsactiviteiten uitvoeren en inwoners en gasten van Flevoland kunnen ontvangen.

Subsidie kan worden aangevraagd voor:

  • materiaalkosten benodigd voor de noodzakelijke aanpassingen vanwege de door het Rijk en RIVM vastgestelde COVID-19 richtlijnen;
  • kosten van werkzaamheden door derden voor de uitvoering van de noodzakelijke aanpassingen vanwege COVID-19.


De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een minimum van € 1000 en een maximum van € 2500. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst van de aanvragen.

Gepubliceerd op 22-09-2020