EZK: niet te vroeg juichen over budget en percentages WBSO 2019

mona-keijzer-persfoto.jpg (2)

EZK: niet te vroeg juichen over budget en percentages WBSO 2019

NIEUWS - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wil in reactie op eerdere berichtgeving duidelijk maken dat 'er niet is gecommuniceerd dat er volgend jaar meer budget beschikbaar komt voor de WBSO'.

Ook wil EZK benadrukken dat een verhoging van de aftrekpercentages en de drempel van de eerste schijf geen uitgemaakte zaak is.

In een eerder deze week door staatssecretaris Keijzer verstuurde Kamerbrief is een eerste, voorlopige inschatting gegeven van de WBSO-sleutels in 2019. Die inschatting wekt de indruk dat er een verhoging van de aftrekpercentages en de drempel van de eerste schijf aan zit te komen.

EZK wil nu echter benadrukken dat met die inschatting alleen is tegemoetgekomen aan een verzoek van de Tweede Kamer, om aan te geven wat het kost om de parameters van de WBSO aan te passen. Met de inschatting wil het ministerie echter nog niet vooruitlopen op (aanpassing van) de parameters in 2019.

Zoals gebruikelijk zullen op Prinsjesdag zowel het budget als de parameters voor komend jaar echt bekend worden gemaakt.

Gepubliceerd op 06-04-2018