Extra budget voor samenwerking mbo-scholen en bedrijven

bouwplaats-1.jpg (1)

Extra budget voor samenwerking mbo-scholen en bedrijven

NIEUWS - Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) meldt een flinke verhoging van het budget voor de huidige aanvraagperiode van het Regionaal investeringsfonds mbo (RIF).

DUS-I meldt namelijk dat het budget voor de huidige aanvraagperiode – die loopt van 1 juni tot en met 30 juni 2017 – € 12,7 miljoen bedraagt.

In de Staatscourant is eerder een bedrag van € 7 miljoen gepubliceerd, maar DUS-I heeft telefonisch bevestigd dat het bedrag van € 12,7 miljoen klopt en stelt bovendien dat 'hun informatie leidend is'.

DUS-I kon verder niet verklaren waarom de budgetverhoging (nog) niet officieel in de Staatscourant gepubliceerd is, en kon helaas ook geen antwoord geven op de vraag of de verhoging van het budget voor de huidige aanvraagronde gevolgen heeft voor het budget van een volgende aanvraagronde.

Betere aansluiting tussen mbo en arbeidsmarkt
Het RIF ondersteunt projecten ter verbetering van de aansluiting tussen het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en de regionale arbeidsmarkt. Te ondersteunen samenwerkingsverbanden tussen mbo-scholen en bedrijven moeten ervoor zorgen dat toekomstige werkgevers bij scholen binnenkomen en dat mbo-studenten goed voorbereid zijn op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Tegelijkertijd zorgen de projecten ervoor dat het onderwijs zich blijft vernieuwen door te investeren in apparatuur en onderwijsmethoden.

De RIF-subsidie bedraagt minimaal € 200.000 en maximaal € 2 miljoen per vier jaar durend project. Bovendien is per aanvraag nog maximaal € 500.000 aanvullende subsidie beschikbaar voor het doelmatiger organiseren van het opleidingenaanbod.

Ook in 2018 kan RIF-subsidie worden aangevraagd
Komt de aanvraagperiode van 1 tot en met 30 juni 2017 te vroeg? Ook volgend jaar zal er weer RIF-subsidie zijn aan te vragen. De looptijd van het fonds is na een zeer positieve tussenevaluatie namelijk met één jaar verlengd tot en met 2018.

Iets voor u?
Vindsubsidies ondersteunt u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om uw eventuele RIF-project te bespreken.

Gepubliceerd op 19-06-2017