Europese subsidie voor innovatie in de Metropoolregio Amsterdam

mra-kaart-1.jpg (1)

Europese subsidie voor innovatie in de Metropoolregio Amsterdam

NIEUWS - Bedrijven en kennisinstellingen uit de regio Amsterdam kunnen tot 1 mei subsidie aanvragen voor projecten die innovatie en kennisdeling bevorderen. Binnen het Europese innovatieprogramma voor de Metropoolregio Amsterdam is ruim € 8 miljoen beschikbaar.

Speerpunten binnen het programma zijn innovatie, kennisvalorisatie en open innovatie in testlaboratoria, waar bedrijven een product ontwikkelen, testen en in gebruik nemen.

Samenwerking staat centraal. Tussen bedrijven en kennisinstellingen uit, het liefst, verschillende sectoren zoals crossovers in bijvoorbeeld agro & food, creatieve industrie, energie en life sciences & health.

Benieuwd naar voorbeeldprojecten?

Succesvolle voorbeelden
Voorbeeld van een gesubsidieerd project is het Green Innovation Cluster voor de tuinbouwsector rondom Amsterdam. Er zijn 12 concrete projecten ontwikkeld voor het duurzaam versterken van deze sector. Een van deze projecten is iGreen, een draagbaar luchtreinigingssysteem. Een ander voorbeeld is het Imaging Center Amsterdam. Het VUmc start binnenkort met de bouw van het center, dat onderdak biedt aan een hightech radio-chemisch laboratorium dat geneesmiddelen en therapie op maat ontwikkelt. Kijk hier voor meer voorbeeldprojecten.

Aanvragen
Organisaties kunnen tot 1 mei 2017 een subsidieaanvraag indienen. De aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit. Marktperspectief en een goed onderbouwde business case zijn belangrijk.

De call is onderdeel van het EFRO-programma Kansen voor West, dat zich richt op het versterken van de regionale economie.

Gepubliceerd op 23-03-2017