Eredivisieprijsvraag Vindsubsidies: negen gemeenten winnen gratis online subsidieloket

overzicht-resterend-programma-titelkandidaten-feyenoord-en-ajax-1.jpg (1)

Eredivisieprijsvraag Vindsubsidies: negen gemeenten winnen gratis online subsidieloket

NIEUWS - Negen Nederlandse gemeenten hebben een online subsidieloket gewonnen voor op de gemeentelijke website. In het loket zoeken vrijwilligers en ondernemers kosteloos naar subsidie voor hun projecten en investeringen, waardoor zij de door hun gewenste vooruitgang een kans kunnen geven. De prijzen, jaarabonnementen met een waarde van ruim €10.000, zijn gewonnen in het kader van een prijsvraag van subsidieadviesbureau Vindsubsidies, waarin de gemeenten werd gevraagd de kampioen van de Eredivisie te voorspellen.

De gelukkige winnaars zijn Amersfoort, Oude IJsselstreek, Oldambt, Heerlen, Heerhugowaard, Enschede, Schouwen-Duivenland, Breda en Midden-Delfland. Zij krijgen nog dit jaar een online portal met informatie over duizenden subsidies, fondsen en fiscale regelingen waarvan hun inwoners gebruik kunnen maken. Zij kunnen in de database zoeken naar financiering om projecten en investeringen van hun sportclub, culturele vereniging, goede doel of bedrijf mogelijk te maken. Op deze wijze faciliteren de gemeenten hun burgers en wordt de gemeentelijke subsidieafdeling ontlast.

Henk Jan Jansen, adviseur subsidies en Europese zaken van de winnende gemeente Heerhugowaard, is blij met de prijs die hij voor zijn gemeente won. ,,Ik heb gemerkt dat er behoefte is bij bedrijven en verenigingen om meer inzicht te krijgen in subsidiemogelijkheden. Het subsidieloket is een mooie tool om als gemeente in deze behoefte te faciliteren. We hadden er al eens aan gedacht, en krijgen nu de kans het loket een jaar lang gratis uit te proberen.’’

Grenzen verleggen
Directeur van Vindsubsidies Leon Rohaan over het doel van de actie en de kracht van de loketten: ,,Met deze prijsvraag zetten wij krachtig in op onze overtuiging dat vooruitgang een kans verdient. Doordat de ondernemers en vrijwilligers in deze gemeenten nu in staat worden gesteld gemakkelijk te zoeken naar financiering voor hun projecten, dragen de gemeenten en wij bij aan het verleggen van grenzen.’’

Vindsubsidies is een internationaal opererend subsidieadviesbureau dat overheden en bedrijven ondersteunt bij het mogelijk maken van innovaties, investeringen en projecten met hulp van subsidies en fiscale regelingen.

Gepubliceerd op 18-05-2017