Eerste aanvraagronde WiFi4EU geannuleerd vanwege technisch probleem

wifi4eu.png (5)

Eerste aanvraagronde WiFi4EU geannuleerd vanwege technisch probleem

NIEUWS - De eerste aanvraagronde van WiFi4EU, die op 15 mei om 13.00 uur van start ging, kon rekenen op massale belangstelling. INEA, het uitvoerend agentschap van de Europese Commissie, heeft nu echter moeten besluiten de eerste ronde te annuleren. Na uitgebreid onderzoek is namelijk gebleken dat door een technisch probleem niet alle aanvragers evenveel kans maakten.

De Europese Commissie staat er natuurlijk op dat de aanvraagprocedure eerlijk en betrouwbaar verloopt en zal daarom in het najaar van 2018 een nieuwe aanvraagronde organiseren. De datum waarop deze aanvraagronde open zal gaan, wordt later bekendgemaakt.

Het budget voor de nu geannuleerde eerste oproep wordt toegevoegd aan het budget voor de tweede oproep. Gemeenten die zich al hadden geregistreerd als aanvrager voor de eerste oproep kunnen straks met één klik opnieuw een aanvraag indienen.

Over WiFi4EU
Met WiFi4EU steunt de EU gratis draadloze internettoegangspunten in gemeentehuizen, bibliotheken, parken en op andere openbare plaatsen. In het kader van WiFi4EU kunnen gemeenten een voucher ter waarde van € 15.000 aanvragen, bestemd voor de financiering van nieuwe wifi-toegangspunten waar er geen overlapping is met soortgelijke bestaande particuliere of openbare internetverbindingen.

De WiFi4EU-voucher dekt de apparatuur- en installatiekosten van de wifi-hotspots. De gemeente betaalt gedurende ten minste drie jaar voor de connectiviteit (het internetabonnement), het onderhoud en de exploitatie van de apparatuur.

De oproepen voor WiFi4EU vinden plaats in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF). Voor de eerste oproep met identificatiecode WIFI4EU-2017-1 was een budget van € 17.745.000 beschikbaar. Hiermee zouden 1183 WiFi4EU-vouchers kunnen worden verstrekt. Ruim 18.000 gemeenten (ongeveer een kwart van alle Europese gemeenten) toonden de afgelopen weken hun interesse voor de eerste oproep.

Gepubliceerd op 14-06-2018