Dubbele subsidie op uw innovatieproject met WBSO en MIT R&D

geldboom-1.jpg (1)

Dubbele subsidie op uw innovatieproject met WBSO en MIT R&D

Tienduizenden ondernemers maken jaarlijks gebruik van de populaire WBSO-regeling. Wist je dat je deze regeling mag combineren met de topsectorensubsidie MIT R&D? Belangrijk is dat het dan om innovatieprojecten gaat waarbinnen je samenwerkt met andere bedrijven, want dat is weer een voorwaarde van de MIT. Via de WBSO mag je in 2022 32% van de kosten voor uren en materialen van R&D-projecten aftrekken van de af te dragen loonbelasting. De MIT kan jou en je partner maximaal €350.000 opleveren. Maar hoe zit dit?

Enorme kostenreductie en ‘efficiënt aanvragen’

Het is niet altijd toegestaan om meerdere subsidieregelingen te ‘stapelen’. Voor de WBSO en de MIT geldt dit niet, waardoor je als ondernemer – onder bepaalde voorwaarden – extra kunt profiteren van de miljarden die de Nederlandse overheid jaarlijks beschikbaar stelt voor innovatieve ondernemers. Niet alleen kan het toepassen van beide subsidies tot een enorme kostenreductie van uw innovatieproject leiden; het is ook nog eens heel efficiënt om deze ‘dubbele’ aanvraag te doen. De projectomschrijving en doelstellingen van het project heb je immers al geformuleerd voor de WBSO-aanvraag.

MIT stapelen met uw WBSO? De deadline is 13 september

De regeling Mkb innovatiestimulering Regio & Topsectoren (MIT) is van 1 juni 2022 t/m 13 september 2022 open voor het indienen van subsidieaanvragen voor het onderdeel van de regeling dat betrekking heeft op industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling (TRL4-7) binnen projecten waarbij minimaal twee onafhankelijke Nederlandse MKB bedrijven samenwerken. Check de openstelling in jouw regio (Noord-Nederland, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Zuid-Holland, Overijssel, Gelderland, Zuid-Nederland en nationaal), want de voorwaarden en thema’s verschillen per gebied.

Je gebruikt WBSO en werkt samen?

Wanneer je al gebruik maakt van de WBSO en voor een innovatieproject samenwerkt met een andere ondernemer, kom je wellicht ook in aanmerking voor de MIT R&D. Vindsubsidies kan voor je uitzoeken of het zin heeft om jouw project ook aan te melden voor MIT-subsidie. Ook wanneer je wel bekend met deze stapelmogelijkheid en de MIT, maar hulp nodig hebt bij het vertalen van uw WBSO-aanvraag tot een kansrijke MIT-aanvraag, kunnen wij onze ervaring gebruiken om jou te helpen.

Succesverhalen in overvloede

Wij hebben de afgelopen jaren meermaals bedrijven ondersteund in het aanvragen van de MIT voor innovatieprojecten waarvoor zij al gebruik maakten van de WBSO. Lees een aantal van deze succesverhalen in de blog ,,De MIT-subsidie gaf ons meer ruimte om te innoveren en het laatste zetje in de rug om ons project uit te voeren’’. Voor vragen of meer voorbeelden van de MIT kan je contact opnemen met onze consultants!

 

 

 

 

Gepubliceerd op 18-02-2022