Dubbele subsidie op uw innovatieproject met WBSO en MIT R&D

geldboom-1.jpg (1)

Dubbele subsidie op uw innovatieproject met WBSO en MIT R&D

BLOG - Tienduizenden ondernemers maken jaarlijks gebruik van de populaire WBSO-regeling. Wist u dat u deze regeling mag combineren met de topsectorensubsidie MIT R&D? Zo kunt u misschien dubbele subsidie ontvangen voor uw innovatieproject.

Het gaat dan om innovatieprojecten waarbinnen u samenwerkt met andere bedrijven, want dat is weer een voorwaarde van de MIT. Via de WBSO mag u in 2017 32% van de kosten voor uren en materialen van R&D-projecten aftrekken van de af te dragen loonbelasting. De MIT kan u en uw partner € 200.000 opleveren. Hoe zit dit?

Enorme kostenreductie en ‘efficient aanvragen’
Het is niet altijd toegestaan om meerdere subsidieregelingen te ‘stapelen’. Voor de WBSO en de MIT geldt dit niet, waardoor u als ondernemer – onder bepaalde voorwaarden – extra kunt profiteren van de miljarden die de Nederlandse overheid jaarlijks beschikbaar stelt voor innovatieve ondernemers. Niet alleen kan het toepassen van beide subsidies tot een enorme kostenreductie van uw innovatieproject leiden; het is ook nog eens heel efficient om deze ‘dubbele’ aanvraag te doen. De projectomschrijving en doelstellingen van het project heeft u immers al geformuleerd voor de WBSO-aanvraag en heeft u dus eigenlijk al paraat.

MIT stapelen met uw WBSO? Deadline 7 september
De regeling Mkb innovatiestimulering Regio & Topsectoren (MIT) is tot 7 september open voor het indienen van subsidieaanvragen voor het onderdeel van de regeling dat betrekking heeft op onderzoek en experimentele ontwikkeling binnen projecten waarbij minimaal twee ondernemers zijn betrokken. Check de openstelling in uw regio (Noord, Zuid, Oost en West), want de voorwaarden en thema’s verschillen per gebied.

U doet WBSO en werkt samen?
Wanneer u al gebruik maakt van de WBSO en voor uw innovatieproject samenwerkt met een andere ondernemer, kom u wellicht ook in aanmerking voor de MIT R&D. Omdat dit een betrekkelijk jong subsidieprogramma is, en ook de afgelopen jaren nog al eens is aangepast, voelen veel ondernemers zich nog niet vertrouwd met deze subsidie. Vindsubsidies kan voor u uitzoeken of het zin heeft uw project ook aan te melden voor MIT-subsidie. Ook wanneer u wel bekend met deze stapelmogelijkheid en de MIT, maar hulp nodig heeft bij het ombouwen van uw WBSO-aanvraag tot een kansrijke MIT-aanvraag, kunnen wij onze ervaring gebruiken om u te helpen.

Succesverhalen in overvloede
Wij hebben de afgelopen jaren namelijk meermaals bedrijven ondersteund in het aanvragen van de MIT voor innovatieprojecten waarvoor zij al gebruik maakten van de WBSO. Lees een aantal van deze succesverhalen in de blog ,,De MIT-subsidie gaf ons meer ruimte om te innoveren en het laatste zetje in de rug om ons project uit te voeren’’. Voor meer voorbeelden, zoals die van een bedrijf dat een software-oplossing ontwikkelde voor het managen van retourzendingen van online winkels, neem contact met ons op.

Lees meer informatie over:

 

 

 

 

Gepubliceerd op 25-07-2017