Budget MIT Haalbaarheid snel op

Op 4 april opende de aanvraagperiode voor de MIT Haalbaarheid opnieuw. Door het first come first serve principe is het jaarlijks druk op de eerste dag van de openstelling. Ook dit jaar weer was het budget in zeker 10 provincies na de eerste dag op.

Het is inmiddels algemeen bekend dat aanvragen voor de MIT Haalbaarheid op de eerste dag van de openstelling ingediend moet worden. Ook dit jaar publiceerde bijna alle provincies binnen enkele dagen een bericht dat het budget reeds ruim overschreden was.

In Zuid-Nederland werden er in totaal 309 aanvragen ingediend, terwijl er budget is voor omstreeks 180. De provincie Zuid-Holland geeft aan dat er nog een kleine kans is dat de regeling nog open gaat. De overige regio’s doen hierover geen uitspraken. Aanvragers die te laat waren of buiten de boot vallen kunnen naar verwachting volgend jaar opnieuw een aanvraag indienen voor de MIT Haalbaarheid om € 20.000 subsidie te krijgen voor een haalbaarheidsonderzoek.

Daarnaast kunnen bedrijven binnen de MIT nog gebruik maken van andere openstellingen. Meest in het oog springende zijn de R&D-samenwerking en de R&D-samenwerking speciaal gericht op AI. De AI variant is geopend tot 9 mei en de reguliere versie tot 12 september. Hierbinnen is per project € 350.000 subsidie aan te vragen.

Wil je hier meer informatie over? Bel naar 088 202 0400 of laat je gegevens achter via de knop hieronder.

Gepubliceerd op 23-04-2023