€ 5 miljoen extra budget voor de MIT-regeling

innovatiekrediet1.jpg (4)

€ 5 miljoen extra budget voor de MIT-regeling

 

NIEUWS - Er is extra budget beschikbaar gesteld voor de regeling Mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Concreet is het budget door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verhoogd van € 35 miljoen naar € 40 miljoen. Dat betekent dus € 5 miljoen extra voor de uitvoering van innovatieve (samenwerkings)projecten. Vanaf 2 juli kan er weer subsidie worden aangevraagd voor het onderdeel R&D-samenwerkingsprojecten, waarbij de subsidie per project kan oplopen tot € 350.000.

Het extraatje is zeer welkom want in voorgaande jaren was vooral op de instrumenten MIT-haalbaarheidsprojecten en MIT-R&D-samenwerkingsprojecten sprake van (sterke) overvraging. De extra middelen zijn daarom beschikbaar gemaakt voor die instrumenten.

Vanaf 2 juli aanvragen: MIT-subsidie voor R&D-projecten, tot € 350.000 subsidie
Innovatieve ondernemers die met minimaal een andere mkb-partner werken aan een industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling kunnen vanaf 2 juli subsidie aanvragen vanuit de populaire regeling Mkb Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT).

De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten tot een maximumbedrag van € 350.000 per MIT-R&D-samenwerkingsproject. Het subsidiebedrag per deelnemer aan het samenwerkingsverband bedraagt minimaal € 25.000 en maximaal € 175.000.

Vindsubsidies heeft ruime ervaring in het aanvragen van MIT R&D-samenwerkingsprojecten. Onze adviseurs houden daarbij ook rekening met de subsidievoorwaarden van de regeling die per regio kunnen verschillen.

 

Gepubliceerd op 14-05-2018