Viriciti Heliox Webinar

Topsectorsubsidie MIT R&D Samenwerkingsprojecten benut voor Heliox en ViriCiti

Heliox en ViriCiti zijn bij de competitieve MIT-innovatiesubsidie met in totaal 130 ingediende projecten in de top 5 geklasseerd!

Met slimme technologie en algoritmes zorgt het OV Smart Charging project dat elektrisch openbaar vervoer slimmer wordt gemaakt en energie alleen op het meest gunstige tijdstip wordt afgenomen.

Viriciti DSC06180 1024X683

De uitdaging

Bijdrage aan wereldwijde energietransitie

Het energieverbruik van elektrische bussen is nu nog marginaal, maar zal een factor van invloed gaan worden in de komende 10 jaar. Om een bijdrage te kunnen leveren aan de wereldwijde energietransitie moet er een technologie komen die het energieverbruik verlaagt, en op grote, internationale schaal kan worden toegepast.

217615 Viriciti Electric Vehicle Monitoring 9E430d Large 1468397147

De oplossing

Smart charging voor ov-vervoer

Door de ontwikkeling van smart charging voor ov-vervoer wordt hernieuwbare energie beter inzetbaar door nauwkeurige voorspelling en optimalisatie van laadmomenten.

Met deze techniek wordt niet alleen het energieverbruik binnen het ov-vervoer verlaagd, maar wordt ook de luchtkwaliteit binnen steden sterk verhoogd. Dankzij de topsectorsubsidie MIT kan de ontwikkeling worden uitgevoerd, met als doel de komende jaren te worden toegepast op honderdduizenden Europese bussen.

332653 U OV De Uithof 2 B6412d Large 1569510766

Onze bijdrage

De rol van Vindsubsidies

Vindsubsidies heeft voor het project van Heliox en ViriCiti de topsectorsubsidie MIT R&D Samenwerkingsprojecten benut.

Onze adviseurs ondersteunen de bedrijven nu bij de verantwoording aan de subsidieverstrekker.

Net als Heliox en ViriCiti subsidie aanvragen voor samenwerking en innovatie?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Houd spam tegen