Gemeente Alkmaar Logo

Gemeente Alkmaar - Horizon 2020 IA Smart Cities and Communities Municipality

Slimme steden geven vorm aan hun toekomst door toonaangevend te zijn op het gebied van technologie-acceptatie, hulpbronnenefficiëntie en betrokkenheid van burgers en belanghebbenden. Op basis hiervan mobiliseert het POCITYF smart city-project twee Lighthouse (LH) steden (Evora-PT en Alkmaar-NL), en zes 6 Fellow (FC) steden (Granada-ES, Bari-ΙΤ, Celje-SI, Ujpest-HU , Ioannina-GR en Hvidovre-DK) die al kennis delen, hun inspanningen coördineren en op dezelfde vier energietransitie-Τracks (EΤΤ's) rijden om hun eigen, unieke gewaagde stadsvisies vorm te geven door zorg te dragen voor hun cultureel erfgoed.
Het laatste kan van cruciaal belang zijn voor de ecologische duurzaamheid, aangezien doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie in strijd lijken te zijn met de bescherming van historische gebouwen.

Subsidie Regelingen Gebiedsontwikkeling

Geïntegreerde oplossingen

Voortbouwend op reeds geïmplementeerde pre-pilot-activiteiten, zullen Evora en Alkmaar geïntegreerde oplossingen demonstreren voor: positieve energieblokken (ETT # 1), netflexibiliteit (ETT # 2), integratie van e-mobiliteit in het net en stadsplanning (ETT # 3) en door de burger aangestuurde innovatie ondersteund door de integratie van innovatieve apps in verbeterde stadsinformatieplatforms (ETT # 4).

In totaal zijn vier wijken voor gemengd gebruik - waaronder het historische stadscentrum van Evora, dat door de UNESCO als werelderfgoed is aangemerkt - geselecteerd voor de demonstratieactiviteiten in LH-steden die een oppervlakte van 739 ha vertegenwoordigen met 17.500 inwoners. De demonstraties zullen plaatsvinden in 21 gebouwencomplexen met een totale vloeroppervlakte van 87.480 m2 met een huidige energiebehoefte van 13,25 GWh / jaar.

Interreg Europe Aanvragen

Uitrollen binnen POCITYF-steden en in heel Europa

Voor dit doel zijn in totaal 10 geïntegreerde oplossingen gedefinieerd voor demonstratie, bestaande uit 73 individuele innovatieve elementen (technologieën, tools, methoden) die zijn geïdentificeerd als resultaat van een intensief en moeizaam samenwerkingsproces. De respectieve technologieleveranciers zijn opgenomen in de twee LH-ecosystemen en vormen een schema van 25 LH-partners. De monitoring-, evaluatie- en effectbeoordelingsactiviteiten van het project zullen zorgen voor effectieve demonstratie, snelle replicatie en grootschalige uitrol binnen POCITYF-steden en in heel Europa.

Expertises & Schemes

Internationaliseringexpertisesubsidies
Entrepreneurs
Government

European funding

Look for cooperation beyond national borders. Find out what's involved.

Horizon 2020 SME Aanvraag
Entrepreneurs
Government

Horizon 2020

The framework program for Research and Innovation in Europe with a size of almost € 80 billion.

Contact us

We support innovative companies in finding and applying for grants and tax schemes. In this way, reduce the costs of your innovation project or sustainable investment.

Curious how grants can help you further?
We will update you.

We help you to run grant projects as successfully and smoothly as possible. For this you can use solutions to get started independently or call in the expertise and knowledge of our consultants for maximum results.

You can use the contact form, send an e-mail to info@vindsubsidies.nl or contact us by telephone on 088-2020400.

Follow us on:

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen