De Bijenkorf Logo

EIA Generiek voor De Bijenkorf in Rotterdam

Het gaat om een beschikte investering van € 427.305 en een maximaal voordeel voor de klant van € 58.220.

Consultant Jeroen Herbrink: ,,De Bijenkorf had en heeft ambitieuze plannen voor energiebesparing en milieubesparing. Toen Vindsubsidies daar aan de bal kwam, had De Bijenkorf net voor een miljoen aan nieuwe efficiëntere koelmachines met een zeer milieuvriendelijk HFO-koudemiddel in opdracht gegeven.

Helaas voldeden deze niet aan de betreffende EIA-code, omdat het daarvoor een natuurlijk koudemiddel had moeten zijn. Wij hebben toen uitgelegd dat we alsnog wel een aanvraag konden proberen, maar dan generiek op basis van een energiebesparingsberekening.''

EIA Generiek Bijenkorf

Grootste investering: 2 koelmachines

,,De grootste investering was de vervanging van 2 koelmachines bij de vestiging Rotterdam, door 2 nieuwe HFO-koelmachines plus 2 vrije koelers, die op koude dagen de buitenlucht gebruiken om rondgepompt water te koelen.

Er is dus sprake van energiebesparing, maar de EIA vereist dat deze een bepaalde waarde heeft ten opzichte van het bijbehorende investeringsbedrag. Uiteindelijk leidde een complexe berekening tot een EIA Generiek-beschikking op een investering van € 427.305 met een maximaal voordeel voor Bijenkorf van € 58.220!''

Expertises & Regelingen

Energieexpertisesubsidies
Government
Entrepreneurs

Energy & Circular

We are facing a major challenge. Circular economy as a driver for new business models.

Eia Fiscaal Voordeel Energie
Entrepreneurs

EIA

Invest in energy-efficient techniques or company resources and receive a tax benefit.

Net als De Bijenkorf advies voor fiscaal voordeel op duurzame investeringen?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen