Klantverhalen Amsterdam Green Campus

Data inzetten voor betere landbouw

De landbouw wordt steeds data-intensiever. Met die informatie kunnen agrariërs bijvoorbeeld plaats specifiek de plantafstand variëren en toewerken naar een uniformer knolaantal over het gehele perceel. De teler wenst zijn productie te optimaliseren.

Binnen het POP 3-project van een consortium met daarin onder meer Amsterdam Green Campus en de Universiteit van Amsterdam wordt een systeem ontwikkeld dat de teler in staat stelt om zijn teeltopbrengst per strekkende meter in plaats van per hectare vast te stellen.

Dat biedt ongekende mogelijkheden voor teeltoptimalisatie. Meten wordt weten en daarmee anticiperen op de beste productiecondities naar de toekomst. 

Presenteren Screening Subsidies

Proefopstelling

Het team werkt toe naar een proefopstelling op een aardappelrooimachine voor het meten en presenteren van het oogstresultaat per strekkende meter op zand en op klei. De opstelling maakt gebruik van computer vision (camera) technieken om de gevraagde meetgrootheden van de geoogste aardappelen te bepalen. Hierbij geeft de opstelling op gps-locatie informatie over de netto-opbrengst, het knolaantal en de maatvoering van pootaardappelen. 

Partners: Amsterdam Green Campus, Wageningen Universiteit, AERES, Universiteit van Amsterdam, Greenport Noord Holland Noord en 2 agrariërs.  

Subsidie Regelingen Gebiedsontwikkeling

De rol van Vindsubsidies

Vindsubsidies heeft het consortium begeleid bij de subsidieaanvraag voor het project vanuit het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) en ondersteunt bij de projectadministratie. 

 

 

Expertises & Regelingen

Internationaliseringexpertisesubsidies
Entrepreneurs
Government

European funding

Look for cooperation beyond national borders. Find out what's involved.

Energieexpertisesubsidies
Government
Entrepreneurs

Energy & Circular

We are facing a major challenge. Circular economy as a driver for new business models.

POP Plattelandsontwikkelingsprogramma
Government

POP

We find the ambitions of the Netherlands for rural development in POP3.

In de voetsporen van Amsterdam Green Campus treden?

Wij ondersteunen innovatieve bedrijven bij het vinden en aanvragen van subsidies en fiscale regelingen. Verlaag zo de kosten van je innovatieproject of duurzame investering.

Nieuwsgierig hoe subsidies jou verder kunnen helpen?
Wij praten je bij.

We helpen je om subsidieprojecten zo succesvol en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van oplossingen om zelfstandig aan de slag te gaan of expertise en kennis inschakelen van onze consultants voor maximaal resultaat.

Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken, een e-mail sturen naar info@vindsubsidies.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2020400.  

Volg ons ook op: 

/media/j3ydyg1p/twitter-icon.svg  /media/ammnkxsl/facebook-icon.svg  /media/3mgove53/linkedin-icon.svg

Houd spam tegen