Mia Milieuvriendelijke Investeringen

Voorwaarden waaraan je moet voldoen om MIA aan te vragen?

Belangrijke voorwaarden waaraan je moet voldoen bij het aanvragen van MIA zijn:

  • Een minimaal investeringsbedrag van € 2.500 per bedrijfsmiddel.
  • Het gaat niet om een bedrijfsmiddel dat al in gebruik is genomen.
  • Je hebt nog geen EIA ontvangen voor hetzelfde bedrijfsmiddel.

Waar moet je de MIA aanvragen?

Om gebruik te kunnen maken van de MIA en de VAMIL moet je de milieuvriendelijke investering eerst melden bij de overheidsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit kun je doen via het eLoket van de overheid, hiervoor heb je een eHerkenning nodig met minimaal betrouwbaarheidsniveau 1. Het duurt gemiddeld 1 tot 5 werkdagen voordat een eH-inlogmiddel wordt opgestuurd. Een externe adviseur zoals Vindsubsidies kan de aanvraag ook online indienen met eigen inloggegevens. Handig wanneer haast is geboden. Uiteindelijk beslist de Belastingdienst over de belastingaangifte en daarmee over de toepassing van de MIA en de VAMIL.

Mia Subsidie Milieuvriendelijke Investeringen

Wanneer moet je MIA en VAMIL aanvragen?

 Je kunt de Milieu Investeringsaftrek op elk moment in het jaar aanvragen tot 3 maanden na de opdrachtverstrekking van je duurzame investering. De VAMIL is aan te vragen op elk willekeurig moment.

Wat betaal je aan Vindsubsidies wanneer wij kunnen helpen?

Vindsubsidies werkt zowel op basis van uren x tarief als op basis van no cure, no pay. Dit laatste betekent dat je ons pas betaalt wanneer je ook zelf subsidie hebt ontvangen. Hiervoor geldt een fee, neem contact met ons op wanneer je wilt weten hoe hoog deze is.