Wil jij als gemeente je subsidieverwerving optimaliseren om zo de inkomsten uit externe financieringsbronnen te verhogen en daarmee  gemeentelijke ambities realiseren?

Onze trainingen bieden je onder meer inzicht hoe jij subsidieverwerving effectief kan organiseren en hoe je draagvlak bij je collega’s en bestuur verkrijgt om met succes subsidies aan te vragen.

Wat leer je tijdens deze training? 

 Inzicht in subsidies: welke regionale, nationale en Europese regelingen zijn voor de gemeenten relevant, welke trends zijn waarneembaar bij subsidieverstrekkers en bij de subsidieregelingen in de komende jaren? En welke alternatieve financieringsmogelijkheden zijn voor de gemeenten interessant?
 Subsidieverwerving effectief te organiseren: op welke wijze kan de subsidiecoördinatie worden ingevuld binnen een gemeentelijke organisatie (en wat is de rol van de subsidiecoördinator daarbij) en hoe zorg je ervoor dat iedereen in de organisatie effectief samenwerkt om van subsidies een succes te maken?
 Inbedding van subsidieverwerving in jouw gemeentelijke organisatie: hoe creëer je draagvlak in de organisatie en hoe kun je subsidieverwerving succesvol aanjagen en organiseren?
 Subsidiekansen: het creëren en presenteren van een onderscheidend project en het opbouwen van samenwerking met subsidieverstrekking, PR en lobby.
 Samenwerking optimaal benutten: hoe vind je externe partijen voor je projecten?
 Beheersen van een subsidieadministratie: het succesvol managen en administreren van projecten met subsidies.

Opbouw
Onze training bestaat vooral uit interactieve sessies waarin je met verschillende oefeningen en praktijkcases aan de slag gaat. Tevens is er ruimte ingebouwd om eigen cases en projectideeën in te brengen om die met de andere deelnemers te bespreken. Daarnaast is er ruimte ingebouwd om met andere deelnemers recente ervaringen te delen.

Terugkomdag
Een half jaar na de training organiseren we een terugkomdag voor alle deelnemers (bij de prijs inbegrepen) om ervaringen over de effectiviteit van de training uit te wisselen.

Voor wie:

  • Subsidie coördinatoren en andere interne subsidieprofessionals
  • Beleids-/stafmedewerkers
  • Financieel, economisch en control medewerkers
  • Managers op het gebied van financieren subsidies
  • Projectleiders/projectmanagers stedelijke ontwikkelen, sociale zaken, werkgelegenheid, ruimtelijke ordening, milieu, duurzaamheid en ICT

Trainers
De cursus wordt gegeven door senior consultants die ruime ervaring en kennis hebben met het uitvoeren van subsidieverwervingstrajecten binnen gemeenten.

Praktische informatie
De training bestaat uit een bijeenkomst van 8 uur en vindt plaats in Utrecht (exacte locatie volgt). De kosten voor deze training bedragen € 750,00 (inclusief lunch, parkeerplek, cursusmateriaal, koffie en thee). Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. 

 

 

9,4

Dat is het gemiddelde cijfer waarmee onze trainingen worden beoordeeld

 

 

96%

Van de cursisten geeft aan direct te profiteren van opgedane kennis

 

 

93%

Van de cursisten raadt collega's de cursus aan

 

Training aanvragen

Laten we samen onze grenzen blijven verleggen. Daarvoor leveren onze trainingen een bijdrage aan. Om ervoor te zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt, zitten wij voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur. Daarnaast kun je uiteraard ook een e-mail sturen naar trainingen@vindsubsidies.nl.

VideoAccountmanager Hilly Jorritsma staat je graag bij de juiste ondersteuning te kiezen.

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

In a meeting viewing laptop.jpg

Vind subsidies voor jouw projecten

Hoe kun je onze database het best gebruiken? Je zocht nog nooit zo snel en doelgericht naar financieringen om jouw projecten en investeringen mogelijk te maken.

Man on laptop2.jpg

Schrijf een effectieve subsidieaanvraag

Leer hoe je heldere, effectieve subsidieaanvragen kunt schrijven. Indien je die hebt, mag je jouw eigen subsidieaanvraag meenemen als werkmateriaal.

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij