Subsidiecoördinatie binnen gemeenten

Wil jij als gemeente je subsidieverwerving optimaliseren om zo de inkomsten uit externe financieringsbronnen te verhogen en daarmee  gemeentelijke ambities te realiseren?

Onze training Subsidiecoördinatie binnen gemeente biedt onder meer inzicht in het effectief organiseren en optimaliseren van subsidieverwerving en het verkrijgen van draagvlak binnen de organisatie om met succes subsidies aan te vragen.

Wat leer je tijdens deze training? 

 Inzicht in subsidies: welke regionale, nationale en Europese regelingen zijn voor de gemeenten relevant, welke trends zijn waarneembaar bij subsidieverstrekkers en bij de subsidieregelingen in de komende jaren? En welke alternatieve financieringsmogelijkheden zijn voor de gemeenten interessant?
 Subsidieverwerving effectief te organiseren: op welke wijze kan de subsidiecoördinatie worden ingevuld binnen een gemeentelijke organisatie (en wat is de rol van de subsidiecoördinator daarbij) en hoe zorg je ervoor dat iedereen in de organisatie effectief samenwerkt om van subsidies een succes te maken?
 Inbedding van subsidieverwerving in jouw gemeentelijke organisatie: hoe creëer je draagvlak in de organisatie en hoe kun je subsidieverwerving succesvol aanjagen en organiseren?
 Nieuwe Europese programma’s 2021-2027: welke Europese doelstellingen zijn voor gemeenten relevant, welke Europese subsidieprogramma’s komen beschikbaar, welke criteria krijgen deze nieuwe programma’s en hoe kan een gemeente zich hier op voorbereiden?
 Subsidiekansen: het creëren en presenteren van een onderscheidend project en het opbouwen van samenwerking met subsidieverstrekking, PR en lobby.
 Samenwerking optimaal benutten: hoe vind je externe partijen voor je projecten?
 Beheersen van een subsidieadministratie: het succesvol managen en administreren van projecten met subsidies.

Opbouw
Onze training bestaat vooral uit interactieve sessies waarin je met verschillende oefeningen en praktijkcases aan de slag gaat. Tevens is er ruimte ingebouwd om eigen cases en projectideeën in te brengen om die met de andere deelnemers te bespreken. Wij voeren een ‘live subsidiescan’ uit waarbij projectideeën door de deelnemers worden ingebracht. Daarnaast is er ruimte ingebouwd om met andere deelnemers recente ervaringen te delen.

Terugkomdag
Een half jaar na de training organiseren we een terugkomdag voor alle deelnemers (bij de prijs inbegrepen) om ervaringen over de effectiviteit van de training uit te wisselen.

Voor wie
✔ Subsidiecoördinatoren en andere interne
   subsidieprofessionals
✔ Beleids-/stafmedewerkers
✔ Projectleiders/projectmanagers stedelijke/regionale
   ontwikkeling, sociale zaken, werkgelegenheid,
   ruimtelijke ordening, milieu, duurzaamheid en ICT
✔ Financieel-, economisch- en controlmedewerkers
✔ Managers op het gebied van beleid, projecten,
   financiën en subsidies

Trainers
De cursus wordt gegeven door senior-consultants die ruime ervaring en kennis hebben met het uitvoeren van subsidieverwervingstrajecten binnen gemeenten.

Praktische informatie
De training bestaat uit twee cursusdagen van 8 uur en vindt plaats op 13 en 14 november in Utrecht, de exacte locatie volgt maar zal goed bereikbaar zijn per auto of openbaar vervoer. 

De kosten voor deze training bedragen € 750,00 (inclusief lunch, parkeerplek, cursusmateriaal, koffie en thee). Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. 

 

 

9,4

Dat is het gemiddelde cijfer waarmee onze trainingen worden beoordeeld

 

 

96%

Van de cursisten geeft aan direct te profiteren van opgedane kennis

 

 

93%

Van de cursisten raadt collega's de cursus aan

 

Training aanvragen

Laten we samen onze grenzen blijven verleggen. Daarvoor leveren onze trainingen een bijdrage aan. Om ervoor te zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt, zitten wij voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur. 


Accountmanager Hilly Jorritsma staat je graag bij de juiste ondersteuning te kiezen.
info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Anderen bekeken ook:

subsidie training

Vind subsidies voor jouw projecten

Hoe kun je onze database het best gebruiken? Je zocht nog nooit zo snel en doelgericht naar financieringen om jouw projecten en investeringen mogelijk te maken.

interreg subsidie

INTERREG-training: leer hoe je kunt samenwerken op Europees niveau

Onze INTERREG-training helpt je op weg om kansrijke internationale samenwerkingsprojecten op te starten.

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij