‘Win Win Win’ voor Agfa Graphics, haar klanten en Vindsubsidies

agfa.jpg (1)

‘Win Win Win’ voor Agfa Graphics, haar klanten en Vindsubsidies

BLOG - Een samenwerking tussen Agfa Graphics, wereldmarktleider op het gebied van printers, en Vindsubsidies levert een mooie ‘win win win’ op. Een printerlijn van Agfa komt in aanmerking voor subsidies, waar de klanten van Agfa gebruik van kunnen maken. Agfa neemt dit mee in haar verkoopproces en adviseert haar klanten over het te benutten financiële voordeel. En Vindsubsidies schrijft de aanvragen voor de klanten van Agfa en informeert deze bedrijven ook over verdere subsidiekansen.

Agfa Graphics is wereldwijd een van de grootste en invloedrijkste spelers op de grafische markt. Van alle offsetdrukproducties ter wereld wordt een derde gedrukt met Agfa drukplaten. Een op twee kranten in de wereld wordt gedrukt met de technologie van Agfa. En de onderneming hoort bovendien, met onderzoekscentra in Europa, Amerika, het Midden-Oosten en Rusland, mondiaal tot een van meeste innovatieve bedrijven in haar business.

Hoe werken Agfa en Vindsubsidies samen?

,,Het idee voor de samenwerking is ontstaan na een succesvolle aanvraag vanuit de Milieu Investeringsaftrek (MIA) voor een gedeelde klant van zowel Agfa als Vindsubsidies’’ vertelt accountmanager Martin Vaarhorst van Vindsubsidies. ,,We hebben in dat traject een fijn contact opgebouwd met Agfa en hebben gezamenlijk bekeken of regelingen als de MIA en de Energie Investeringsaftrek (EIA) ook van toepassing waren op ander machines. Dat bleek het geval.’’

‘Netto tienduizenden euro’s financieel voordeel voor de klant’
Consultant Jeroen Herbrink legt uit hoe de samenwerking netto tienduizenden euro’s oplevert voor klanten van Agfa. ,,Tot nu toe hebben wij op basis van twee subsidiabele aspecten van Agfa-printers subsidie kunnen aanvragen voor bedrijven die in de printers hebben geïnvesteerd. De significante inktbesparing die een nieuwe printer realiseert ten opzichte van de oude (MIA), en een UV LED - drooginstallatie voor het uitharden van de inkt (EIA). Wanneer deze facetten aan de orde zijn, komt een printer in aanmerking voor een investeringsaftrek. Dit kan de klant netto tienduizenden euro’s opleveren.’’
Herbrink vervolgt: ,,Via de MIA en EIA mogen klanten namelijk respectievelijk 36% en 55% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dit levert klanten een korting op de te betalen vennootschapsbelasting (of inkomstenbelasting) op. Voor beide regelingen mag nog tot drie maanden na de opdrachtverstrekking voor de nieuwe printer een subsidieaanvraag worden ingediend.’’

Andere subsidiekansen voor de grafische industrie
Volgens Herbrink zijn er meer subsidiekansen voor de grafische industrie dan de twee aspecten van de printers waarop Vindsubsidies tot nu toe subsidie heeft aangevraagd. Enkele voorbeelden:

  • Printersysteem voor uitwisbare toner
  • Verfmengmachine met retournering van pigmentspoeling
  • Textielverfmachine op basis van CO2
  • Druktorens voor waterloze offset
  • Drukinstallatie voor zeefdrukvormen

Ook machines met deze eigenschappen komen mogelijk in aanmerking voor EIA. Vindsubsidies kan hierover adviseren en staat open voor meer van dergelijke samenwerkingen met leveranciers om een ‘win win win’ te creëren.
Zowel leveranciers als bedrijven, uit alle industrieën, kunnen bij de specialisten van Vindsubsidies terecht voor subsidieadvies. Nog te vaak blijkt dat er bij de verkoop en aanschaf van bedrijfsmiddelen niet wordt gekeken naar subsidiemogelijkheden. Een gemiste kans voor beide partijen. Lees meer daarover op www.vindsubsidiesvooruwinvesteringen.nl.

Gepubliceerd op 23-10-2017