Vraag naar proactieve accountants met subsidiekennis groeit. Heeft u al een passend antwoord?

handshake-2056023_960_720-1.jpg (1)

Vraag naar proactieve accountants met subsidiekennis groeit. Heeft u al een passend antwoord?

BLOG - Het thema subsidie is al een tijdje trending topic onder accountants. Was de accountant vroeger degene die de boekhouding achteraf controleerde, tegenwoordig wordt hij meer en meer een proactieve adviseur op het totaalgebied van financiering. Subsidie hoort daar ook bij. Kennis over subsidies is anno 2017 dan ook essentieel om klanten optimaal te adviseren. Accountants met deze ambitie nemen deel aan het Partnerprogramma van Vindsubsidies. Een van hen is DRV Accountants & Adviseurs. "Wij streven ernaar onze klanten zelf zo kundig en compleet mogelijk te adviseren, daarvoor willen we zelf alle nodige kennis in huis hebben", aldus Mark van Dijk, subsidieadviseur bij DRV Accountants & Adviseurs.

Niels van Mourik, accountmanager van Vindsubsidies, over het Partnerprogramma: "Wij merken in toenemende mate dat accountants te maken krijgen met subsidievragen van klanten. Zij komen op hun beurt weer bij ons met het verzoek of wij kunnen voorzien in informatie waarmee zij hun klanten en relaties kunnen bedienen. Dat kunnen wij. Via ons Partnerprogramma bieden wij verschillende diensten aan die accountants, maar ook andere adviseurs in de financiële dienstverlening - waaronder de Rabobank - helpen bij hun ambitie zo compleet mogelijk te adviseren op het terrein van financiering."

De diensten die binnen het Partnerprogramma vallen zijn toegang tot de subsidiedatabase Vindsubsidies.nl met duizenden regionale, landelijke en Europese subsidies, fondsen en fiscale regelingen. Partners kunnen hierin zoeken naar regelingen voor projecten en investeringen van klanten. "Daarnaast verzorgen wij speciale trainingen voor accountants, die overigens PE-gecertificeerd zijn. En zijn wij aanwezig op klantevents om namens de accountantskantoren een presentatie te geven over actuele subsidiemogelijkheden. Deze presentaties vergroten het subsidiebewustzijn van accountantsrelaties, dat zal leiden tot het actiever zoeken naar en benutten van subsidies. Hiermee wordt een win-win gecreëerd voor de accountants en hun klanten", vertelt Van Mourik.

'Vindsubsidies bezorgt ons de subsidiekennis'
DRV Accountants & Adviseurs is partner van Vindsubsidies. "DRV heeft al meer dan tien jaar een abonnement op de subsidiedatabase van Vindsubsidies. Wij gebruiken de database als kennisbron om onze klanten zo optimaal mogelijk te kunnen adviseren, ook op het gebied van de diverse subsidieregelingen", stelt Van Dijk. "Wij hebben gemerkt dat onze klanten behoefte hebben aan ondersteuning bij de inventarisatie, aanvraag en afwikkeling van subsidieregelingen. Alleen fiscaal advies is niet toereikend, vooral niet wanneer het gaat om innovatieve ambitieuze organisaties die financiering zoeken voor toekomstige projecten. De keuze om als accountantskantoor zelf hierin te voorzien is heel bewust. Het geeft onze relaties een beter gevoel alle diensten bij een financieel partner onder te brengen. Vindsubsidies bezorgt ons de subsidiekennis, zodat wij altijd up to date zijn op subsidiegebied. Wij vinden de informatie zelf door voor onze klanten te zoeken in de database, maar worden ook op de hoogte gehouden via een dagelijkse nieuwsbrief."

Meer informatie over ons Partnerprogramma? Neem dan contact met ons op!

Gepubliceerd op 04-08-2017