Verruiming van de TOGS-regeling nu ook officieel gepubliceerd

Verruiming Van De TOGS Regeling Nu Ook Officieel Gepubliceerd
De Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) is officieel gewijzigd in verband met de uitbreiding van de sectoren die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

Via de TOGS-regeling kunnen specifieke groepen ondernemers sinds 27 maart een eenmalige tegemoetkoming van € 4000 netto krijgen waarmee ze hun vaste lasten kunnen betalen.

Door de nu gepubliceerde en vorige week 
al aangekondigde uitbreiding van de regeling krijgen diverse contactberoepen ook toegang tot de regeling. Ook zijn ook kleinere mkb-winkeliers in de food, toeleveranciers (onder andere groothandel) en dienstverleners zoals taxibedrijven toegevoegd. Daarnaast kunnen nu ook agrarische bedrijven die bijvoorbeeld met hun camping of verhuur van vakantiehuisjes omzetverlies lijden een aanvraag indienen, evenals gedupeerde zorgondernemingen.

Bijna al deze toegevoegde ondernemers kunnen dankzij de wijziging sinds 15 april 15:15 uur een aanvraag indienen. Voor gedupeerde zorgondernemingen zoals praktijken van tandartsen en fysiotherapeuten geldt echter dat zij hun aanvraag pas vanaf 22 april kunnen indienen.

Voor een aantal bestaande groepen ondernemers zijn overigens ook de voorwaarden aangevuld. Zo kunnen ondernemingen nu ook in aanmerking komen voor de TOGS-regeling als zij een vestiging hebben die fysiek afgescheiden is van de privéwoning en die een eigen opgang of toegang heeft. Bewijsstukken hiervan moeten met de aanvraag worden meegestuurd.

Voor een aantal andere ondernemingen zijn ook aanvullende voorwaarden opgenomen.

 

Gepubliceerd op 16-04-2020