Tweede INNOWWIDE-call blijft langer open voor aanvragen

Tweede INNOWWIDE Call Blijft Langer Open Voor Aanvragen

De tweede call van het project INNOWWIDE blijft in verband met de coronacrisis een week langer open voor het indienen van aanvragen. Voorstellen voor haalbaarheidsprojecten kunnen nu worden ingediend tot en met 7 april 2020 (20.00 uur).

Het doel van het project INNOWWIDE is zeer innovatieve mkb-bedrijven en start-ups uit Europa naar de voorhoede van de internationale markten te brengen. Daartoe ondersteunt het project deze bedrijven bij het uitvoeren van haalbaarheidsprojecten op markten buiten Europa. Het project INNOWWIDE wordt gefinancierd met een bijdrage uit Horizon 2020, het Europese kaderprogramma voor onderzoek en ontwikkeling.

Nieuwe, opkomende markten overal ter wereld

In aanmerking voor ondersteuning komen zeer innovatieve mkb-bedrijven met winstoogmerk, waaronder jonge bedrijven en start-ups, uit alle sectoren die willen concurreren en zaken willen doen in nieuwe en opkomende markten overal ter wereld. Bedrijven moeten zijn gevestigd zijn in een EU-lidstaat of een met Horizon 2020 geassocieerd land.

Te ondersteunen haalbaarheidsprojecten oftewel Viability Assessment Projects (VAP's) moeten worden uitgevoerd in samenwerking met lokale belanghebbenden en mogen niet langer dan zes maanden duren. De ondersteuning bedraagt 70% van de subsidiabele kosten en € 60.000 per project.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij het Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) in Madrid. Het budget van € 4,2 miljoen wordt gelijk verdeeld over aanvragen gericht op de volgende drie categorieën: ontwikkelingslanden, grote opkomende economieën (Brazilië, Rusland, India, China, Mexico) en ontwikkelde landen.

Meer informatie:

Zie ook: https://innowwide.eu/news/innowwide-call-2-deadline-extended/

Gepubliceerd op 30-03-2020