Succesvol SDE+ project: ruim 480 zonnepanelen op dak bedrijfshal Ten Brinke Group

De internationale bouw- en vastgoedonderneming Ten Brinke Group heeft ruim 480 zonnepanelen geplaatst op haar bedrijfshallen naast het hoofdkantoor in Varsseveld. De bedrijfshallen werden gerenoveerd, duurzaam geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. De combinatie van nieuwe, witte dakbedekking, isolatie en zonnepanelen zorgen voor een duurzame uitstraling en dragen bij aan een lagere energierekening.

Het bouwbedrijf profileert zich op deze wijze ook aan haar klanten als groene onderneming. Vindsubsidies heeft Ten Brinke ondersteund bij het benutten van beschikbare investeringssubsidies.

Ten Brinke Group geeft als bouwonderneming het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid met het plaatsen van de zonnepanelen bij het vervangen van de dakisolatie. Het vermogen per zonnepaneel bedraagt 280 Wp. Met deze energiebesparende maatregel verwacht het bedrijf een jaarproductie van circa 118.764 kWh. De eerste resultaten zijn er. Totaal is er tot nu toe al 13.815 kWh opgewekt, wat overeenkomt met circa 6.945 kg CO2 besparing.

Subsidies bij duurzame investeringen
Vindsubsidies heeft het bedrijf geholpen bij het vinden van passende investeringsregelingen voor de duurzame renovatie van de hallen. Voor de zonnepanelen werd gebruik gemaakt van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).