Subsidie Praktijkleren uitgebreid: nu ook € 2700 per stageplek VSO, pro en entree vmbo

apprentices-1.jpg (5)

Subsidie Praktijkleren uitgebreid: nu ook € 2700 per stageplek VSO, pro en entree vmbo

BLOG - De Subsidieregeling Praktijkleren is uitgebreid. Vanaf het schooljaar ‘17/’18 komen ook stageplaatsen voor leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs (vso), praktijkonderwijs (pro) en entree in het vmbo in aanmerking. Bedrijven krijgen, evenals nu het geval is voor leerwerkplekken voor het mbo (bbl) en hbo, € 2700 subsidie per leerling.

Dankzij de verruiming, onlangs bekend gemaakt door minister Bussemaker, wordt het voor bedrijven aantrekkelijker om ook leerwerkplekken voor leerlingen uit het praktijk- en voorbereidend beroepsonderwijs aan te bieden.

Sinds dit jaar ook zzp’ers in aanmerking
Het is de tweede opeenvolgende verruiming van de regeling. Afgelopen jaar werd de regeling al aangepast op het criteria ‘leerwerkbedrijf’ waardoor vanaf het huidige schooljaar ook zzp’ers gebruik kunnen maken van de subsidie. Veelvoorkomende zzp’ers, zoals kappers, klusbedrijven en ondernemers uit de creatieve sector, kunnen nu ook subsidie aanvragen voor stageplaatsen. Maakt u al gebruik van deze populaire regeling?

Voor wie?
De subsidie Praktijkleren kan dit jaar door werkgevers voor de volgende type leerlingen op een leerwerkplek of stage worden aangevraagd:  vmbo, mbo, hbo techniek en promovendi. En vanaf volgend schooljaar dus ook voor vso, pro en entree vmbo.

Er gelden wel bepaalde voorwaarden, zoals een minimaal aantal praktijkuren per schooljaar en aantal uren begeleiding.

Aanvragen
Het aanvragen van subsidie voor leerwerkplaatsen in het huidige schooljaar kan tot en met 15 september van dit jaar. Er is ruim budget, maar liefst € 205 miljoen. De afgelopen jaren konden alle aanvragen voor deze regeling worden gehonoreerd. Zorg wel dat u uw administratie, zoals diploma’s en aanwezigheidsregistraties, op orde heeft. Hier kan de subsidieverstrekker naar vragen. En kijk dus alvast wat de verruiming van de regeling u volgend jaar extra kan opleveren!

Vindsubsidies consultant Jasper Ipskamp

Gepubliceerd op 08-02-2017