SNN: € 1 miljoen voor innovatieve COVID-19-oplossingen in Noord-Nederland

SNN € 1 Miljoen Voor Innovatieve COVID 19 Oplossingen In Noord Nederland

De drie noordelijke provincies en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) stellen vanaf 10 april gezamenlijk € 1 miljoen beschikbaar voor een speciaal aan te vragen 'COVID-19-subsidie' voor innovatieve corona-oplossingen in Noord-Nederland. Dit bedrag komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

De 'COVID-19-subsidie' is bedoeld voor het sneller verder brengen van onderzoek en innovatieve oplossingen die een bijdrage leveren aan het verhelpen van de huidige gezondheidscrisis door het coronavirus en die de impact hiervan op het welzijn en de gezondheid van onze samenleving inperken. De subsidie kan worden aangevraagd door bedrijven en kennisinstellingen uit Noord-Nederland die hiervoor nieuw onderzoek of innovatieve oplossingen willen realiseren.

Aanvragen voor de 'COVID-19 subsidie' kunnen worden ingediend van 10 tot en met 30 april 2020. Voor deze subsidie geldt dat er een verkort projectplan ingediend mag worden en dat er een versnelde beoordelingsprocedure is. Ook geldt: de beste projecten krijgen subsidie.

In de beoordelingscriteria houdt SNN vooral rekening met de mate van vernieuwing van het onderzoek en de oplossing, de maatschappelijk impact van het project en de periode waarbinnen het project ook echt tot concrete resultaten leidt. Dit alles direct gerelateerd aan de gezondheidscrisis veroorzaakt door het coronavirus.

Lees verder:

Kijk voor meer informatie op: https://www.snn.nl/ondernemers/covid19

Gepubliceerd op 08-04-2020